Kur'an okumayı iki günde öğreten sistem

Kur'an okumayı iki günde öğreten sistem

2 günlük yoğunlaştırılmış bir program geliştirdiklerini ifade eden Tunç, bu hafta sonu da böyle bir kurs hazırlığında

Samet Altıntaş'ın haberi

Selçuk Hatun Camii imamı İbrahim Tunç, Kur'an-ı Kerim'i öğrenmenin önündeki en büyük engelin sürenin uzaması olduğunu söyledi. 2 günlük yoğunlaştırılmış bir program geliştirdiklerini ifade eden Tunç, bu hafta sonu da böyle bir kurs hazırlığında. İmam Tunç, katılanların yüzde 85'inin Kur'an'a geçtiğini ifade etti.

İstanbul Bahçelievler'de bulunan Yenibosna Selçuk Hatun Camii'nde bu sıralar hummalı bir çalışma var. Zira Kadir Gecesi'ni hafta sonuna bağlayan cumartesi ve pazar günleri, hızlandırılmış programla Kur'an-ı Kerim öğretilecek. İlki geçtiğimiz şubat tatilinde uygulanan 'Hafta sonu öğren, ömür boyu oku' programının devamı niteliğinde olan kursa ilgi son derece yoğun. Yenibosna Selçuk Hatun Camii İmamı İbrahim Tunç, bugüne kadar yüzlerce kişinin bu yöntemle Kur'an okumayı öğrendiğini söylüyor. Programa her statüden kişinin katıldığını belirten Tunç, katılanların yüzde 85 oranında Kur'an'a geçtiğine dikkat çekiyor. İnsanların neden Kur'an öğrenemediği üzerine araştırma yaptıklarını aktaran Tunç, "Sonuç olarak insanların sürenin uzun olmasından yakındıklarını öğrendik. Biz de iki günlük bir sistem geliştirdik. 5'er saatte Kur'an-ı Kerim öğretmeyi amaçladık." diye konuşuyor. Kursa farklı illerden de talepler olduğunu belirten İbrahim Hoca, sistemi diğer camilerdeki imamlarla da paylaştıkları bilgisini veriyor. Tunç, ayrıca Kadir Gecesi'nde teravih namazı öncesi her cemaate Kur'an sayfaları dağıtılarak 5 dakika Kur'an okuma seferberliği başlatacaklarını ifade ediyor. Hızlandırılmış Kur'an kursuna katılmak isteyenler ayrıca www.selcukhatuncami.com adresine girerek ayrıntılı bilgi edinebiliyor.

Hem hızlı hem de pratik

Nurullah Uçar (38-Gümrük müşaviri): Küçük yaşlarda Kur'an kurslarına gittim, fakat imamların farklı uygulamalarından ötürü Kur'an'ı öğrenemedim. İki günlük uygulama hem hızlı hem de pratik. Bu tip girişimler sayesinde cami asıl çehresine kavuştu, akademi gibi çalışıyor.

Mustafa Yılmaz (37-Otomotiv ustası): Çocukken Kur'an kursuna gittim; ama okumayı öğrenemedim. Belli yaşlardaki insanlar utandığından Kur'an öğrenemiyor. Hızlandırılmış kurs ile bu psikolojinin de aşılacağına inanıyorum.

Fatih Karakaş (34-Trafik müşaviri): 5 sene Kur'an kursuna gittim; ama bir türlü istenilen seviyede öğrenemedim. 'Hafta sonu öğren, ömür boyu oku' programı çok elzem. Kur'an okuyamamak benim için hep eksiklikti. Şimdi bu programı fırsat bilerek İkitelli'den gelip öğreneceğim.

Zaman