Kur’ân, Modern Bilim ve Felsefe Görsel/İnteraktif Kitap

(11. 12. ve 13.Söz İzahı)

Önce devam eden Risale-i Nur Eğitim Programı’mızın ön bilgilendirmesini yapalım: 7 Mayıs 2016 16.45 Ct. günü Yazarlar Birliği Sümer-1 Sok. No: 11/9 Kat:4 Kızılay/ANKARA’da sunulacak ve ayda bir kez yapılacak, izahlı ve görsel sunumlu Risale-i Nur Eğitim Programımızın yeni dersi: “VAHYİN HAKİKATİNİN İSPATI” Kur’ân’ın; ruhları, akılları ve kalpleri fetheden ve dünyayı manen istila eden büyük davasını nasıl ortaya koyduğunu etkileyici tespitler ışığında göreceğiniz ve insanlık âlemi içinde ortaya çıktığı andan itibaren, bütün hayallerin ötesinde ne mertebede büyük bir manevî inkılap gerçekleştirdiğini ve insan sözü olmadığının mantıkî çıkarım ve delillerinin en çarpıcılarına şahit olacağınız programımıza davetlisiniz. Bambaşka bir âleme götüren müziğiyle ve düşündüren görselleriyle 3 dk. 26 sn.lik tanıtım videosunu tam ekran ve HD izleyin. Fragman Video Adresi: https://youtu.be/8-BxFCzicIs Keşif Yolculukları Risale-i Nur Eğitim Programımızın güncel ders konularının detaylarını ve tarih/yer bilgilerini www.kesifyolculuklari.com ve www.risaleinuregitimprogrami.com adreslerinden takip edebilirsiniz. Hem bizi (haddimizin fevkinde olarak üstlendiğimiz) bu önemli iman hizmetinde yalnız bırakmamak ve manen destek vermek için; hem de imanî ilimlerin tahsilinde ciddî bir altyapı kazanmak, Risale-i Nur’u farklı mana açılımlarıyla anlamak ve taze bir heyecanla, alışkanlık ve sıradanlık perdesini kaldırıp atmak için derslerimize katılmanızı arzu ediyoruz. Ders programımızı üstüne bina ettiğimiz “Olağanüstü Bir Hazinenin Keşif Yolculuğu: Risale-i Nur İzah Metinleri” isimli kitap çalışmamızın ve tüm Risale-i Nur çalışmalarımızın dosyalarının yüklü olduğu adres: https://yadi.sk/d/09r41tL9ecYUA Bu depolama alanında tüm kitaplarımızın dosyalarını ve bütün seminerlerimizin videolarını, metinlerini ve Powerpoint sunumlarını hem görüntüleyebilir, hem de ister tek tek, ister toplu olarak indirebilirsiniz ve bulunduğunuz yerde bu tarz sunumları sizin de yapabilirsiniz.)

Sizleri etkileyici bir görsel tasarım eşliğinde muhteşem bir zihinsel yolculuğa çıkacağınız, şaşırtıcı keşiflerle dolu interaktif bir kitaba ve bambaşka bir deneyime davet ediyoruz: KUR’ÂN, MODERN BİLİM VE FELSEFE.. (11. 12. ve 13.Söz İzahı) Şunu rahatlıkla söylüyoruz ki: Risale-i Nur’u okumak hiç bu kadar keyifli ve zevkli olmamiştı.

Kendi alanında dünya çapında bir ilk olan, etkileşimli görsellerin kullanıldığı bu etkileyici çalışmada, toplam 210 görsel ve 15 video kullanıldı.

(Kitabın ele aldığı konuları daha aşağıya aldık)

Görseller Hakkında: Konu anlatımlı şemalar, metin vurguları ve etkileyici resimlerden oluşan görseller, daha önce sunulan Keşif Yolculukları Risale-i Nur Eğitim Programı derslerimizin sunumlarından titizlikle alındı, geliştirildi ve kitap metni içine entegre edildi. Normalde 91 sayfa olan kitabımızın hacmi görsellerle 181 sayfaya çıktı. Yani bu kitapta görsellik oranı %50! Bu gerçekten çok yüksek bir oran.

Videolar Hakkında: 11,12 ve 13.Söz’lere ait eğitim müfredatı metinlerinin tamamı, 4 adet görsel destekli ders programında işlenmişti. Bu interaktif kitapta, okuduğunuz yerleri pekiştirmek ve daha iyi anlayabilmek için konu sonlarında ilgili ders videolarını tıklayarak kitap üstünden açılan video penceresinden izleyebilecek ve pencerenin kapanmasıyla tekrar kitabı okumaya geri dönebileceksiniz. Ayrıca bunların haricinde seminerlerimizde kullandığımız etkileyici ve şaşırtıcı videoları da aynı şekilde bu kitap üstünden interaktif bir şekilde izleme imkânına sahip olacaksınız.

Neden Görsel/İnteraktif Kitap Okumalısınız?

Yazılı olarak kaleme alınmış hakikatleri, sözlü ve görsel bir şekilde okumanız ve izlemeniz (kitap çalışmamızda olmayan ilave izahlarla) daha iyi anlama ve hissetme imkânı sunuyor. Böylece sadece akılla anlaşılmayan ve aslında “hissedilen hakikatler” olan iman ilmini anlamakta ve “farklı mana açılımları”na kapı açmakta, en verimli bir metodu takip etmiş oluyorsunuz. Bu pekiştirme yöntemiyle (Allah’ın izniyle) Risale-i Nur’u ve kainatı anlamak noktasında en üst düzeyde bir istifadenin gerçekleşeceğine kuvvetle inanıyoruz.

Kur’ân, Modern Bilim ve Felsefe Görsel/İnteraktif Kitap İndirme Linki: (Word ve Pdf formatında)

https://yadi.sk/d/09r41tL9ecYUA  Bu adresteki "Görsel-İnteraktif Kitaplar" bölümünden kitabımızı indirebilirsiniz. Ayrıca burada diğer tüm kitaplarımızın ve Risale-i Nur çalışmalarımızın dosyalarını da bulabilirsiniz.

Word dosyası 58 mb, Pdf dosyası 24 mb. (Bilgisayarda Pdf dosyasını Adobe Reader ile açtığınızda “iki sayfa görünümü”nü secerek ve zoom yaparak daha rahat okuyabilirsiniz. Word’un tam ekran okuma modu görsellerin yerlerini değiştirerek gösterdiğinden sayfa düzeninde yakınlaştırarak okumalısınız. Tercihimiz hem dosya boyutunun küçüklüğü hem okuma rahatlığı açısından pdf dosyasından indirip Adobe Acrobat Reader programıyla okumanızdan yana.) Bu interaktif kitabın word ve pdf dosyalarını içindeki linkleri ve videoları tıklayarak açmak tablet, cep telefonu ve bilgisayarda mümkün oluyor. (Cep telefonlarında Word için Wps Office, Pdf için Adobe Acrobat Reader programını kullanın. Wps Office dipnotları üstüne dokunduğunuzda açan güzel bir program ama linklere dokunduğunuzda açmıyor. Bu nedenle size kitabın interaktif özelliğinden yararlanabilmeniz için Adobe Acrobat Reader programını tavsiye ediyoruz)

Kitap Çalışması Genel Takdimi:

Risale-i Nur’un Sözler kitabının 11, 12. ve 13.Söz’leri üzerinde geliştirilmiş bir izah çalışması olan bu eser; Kur’ân, modern bilim ve felsefenin kâinata bakış açılarını ve aynı bilgi üzerinde geliştirdikleri yorum farklılıklarını ve çıkardıkları farklı manaları karşılaştırmalı olarak ele almaktadır.

Kitabı tamamladığınızda, "Kur'an" ile "ateist bir gözle kâinata bakan felsefe ve bilim"in verdiği derslerin derin farkını çarpıcı bir şekilde görecek ve bu kâinatı anlamlandırmada en temel ve doğru Kur’ânî kavramları kazanmış olacaksınız.

11.Söz’de insan ve kâinatın yaratılışının gizli kalmış sırrını, “Kâinatımızın Yaratılış Hikâyesi” isimli harika bir misalin yardımıyla keşfediyoruz, sizi bambaşka bir zihinsel yolculuğa davet ediyoruz ve birlikte çıkacağımız bu hayalî yolculukta daha önce hiç gitmediğiniz yerlere gideceğinizin sözünü veriyoruz.

İşte sorduğumuz sorulardan bazıları: Neden buradayız, kim göndermiştir bizi ve buradan nereye gideceğiz? Biz kimiz ve bizden istenen nedir? Akıl neden tek başına yolunu bulamaz? Kâinatın gerçek şekli ve insanın yaratılış maksadı nedir? Kâinatın hakikatini keşfedebilmek için, kâinata hangi açıdan bakmalıyız? Dünyaya yeni gelmiş bir ziyaretçi gözüyle bakarsak neler görürüz? Neden tesadüfen oluşmuş varlıkların mevcudiyetine muhtacız? Kâinat ve dünya içindeki tabiat neden güzel?

12.Söz’de Kur'an, felsefe ve modern bilimi, kâinatı anlama ve anlamlandırma yönünden karşılaştırıyoruz. Bu bölümde sizleri “Bir Hediye Paketi” isimli çok özel bir başlık karşılıyor. “Hediye Paketi”miz, mantıkî kurgularının sağlamlılığıyla ve edebî tasvirlerinin şairaneliğiyle sizi alıp başka bir âleme götürecek.

13.Söz’de keyifli ve kısa bir bilim tarihi yolculuğundan hemen sonra “Kozmik Takvim” içinde hayalî bir yolculuğa çıkıyoruz ve “İlim adına ortaya koyulan bir üründen ne beklenmelidir? Kıymeti nasıl ölçülmelidir?” sorusunun cevabını arıyoruz.  Dünya üzerindeki “hassas ayar”ın ifade ettiği doğru manayı bulup takdir edenlerin “Kâinat Yüksek Okulu”ndan yüksek dereceyle mezun olacaklarına kesinlik derecesinde şahit oluyoruz.

Gerek Risale-i Nur’a gönül vermiş düzenli okuyucularına, gerek Risale-i Nur’u okumaya yeni başlayacaklara çalışmamızı tavsiye ve takdim ediyoruz.

Kitap içeriğinde eser metni, izah metni ve kavram açıklamaları birarada sunulmuştur.

Bu çalışma, “Olağanüstü Bir Hazinenin Keşif Yolculuğu: Risale-i Nur İzah Metinleri” isimli kitap çalışmamızın bir parçasıdır ve kitabın “İman Hazinesinin Kıymetini Keşfetmek” isimli birinci bölümündeki beş adet “keşfin”, Dördüncü Keşfidir.

Kitap çalışmamızın “Yolculuğunuz Daha Yeni Başlıyor!” isimli son sözü ise, Risale-i Nur’un okunmasının ve Risale-i Nur derslerine katılmanın önemi hakkında kalbin derinliğinden samimiyetle kopup gelen duygulu, çarpıcı ve etkileyici tespitler içerdiğinden, bu çalışma içine alınmıştır.

KONU FİHRİSTİ

I-Kâinatın Sırrını Anlamada Kur'an, Felsefe ve Modern Bilim Karşılaştırması

* Kâinatımızın Yaratılış Hikâyesi (11.Söz) :

İnsan ve kâinatın yaratılışının gizli kalmış sırrını, harika bir misalin yardımıyla keşfediyoruz.

* Bir Hediye Paketi (12.Söz’ün Birinci Esası) :

Kur'an, felsefe ve modern bilimi, kâinatı anlama ve anlamlandırma yönünden karşılaştırıyoruz. Böylece "Kur'an" ile "ateist bir gözle kâinata bakan felsefe ve bilim"in verdiği derslerin derin farkı, çarpıcı bir şekilde ortaya çıkmış oluyor.

* Kâinat Yüksek Okulundan Mezun Olmak (13.Söz’den alınan bir bölüm) :

Kur'an ve felsefe ilimlerinin ilim adına ne kadar farklı ürünler ortaya koyduklarının ibret verici dersi verilerek, Kur’an’ın pozitif bilimlere kıyasen ne kadar yüksek bir ilim derecesine sahip olduğu çok çarpıcı bir tespitle gösteriliyor.

II- Ek Bölümler

* Kâinatın Gizli Sırrını Merak Edenler İçin

* Evrim ve Yaratılış Hakkındaki Bilimsel Bulgular Üzerine

* Kur’ân Mucizeleri Bilimsel Bulgular Üzerine

* Kuantum Fiziği ve İlahî Hakikatler

III-Akademik Eğitim Faaliyetleri Sunumları

* Medresetüzzehra Eğitim Yaklaşımı ve Bilim Felsefesi Üzerine Değerlendirmeler

* Bilimsel Bilginin Gerçek Kıymetini Belirleyen Unsurun Sorgulanması

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.