Kur'an Kursu öğrencilerinden muhteşem yıl sonu finali

Kur'an Kursu öğrencilerinden muhteşem yıl sonu finali

2015-2016 Eğitim öğretim yılında Tarsus müftülüğü bünyesinde faaliyet gösteren 4-6 yaş grubu Kur’an Kurslarının yıl sonu gösterisi Müftülük Konferans Salonunda yapıldı.

Tarsus Müftülüğüne bağlı Öğretmenler Mahallesi Kur’an Kursu, Yavuz Sultan Selim Kur’an Kursu, Fatih Kur’an Kursu, Kubatpaşa Kur’an Kursu ve Benlizade Kur’an Kurslarında açılan 4-6 yaş grubu Kur’an Kursu öğrencilerinin ortaklaşa hazırladıkları sene sonu etkinlikleri göz kamaştırdı.4-6 yaş grubu öğrencileri,  yıl içerisinde edindikleri maharetlerini sergilediler ve öğrendikleri bilgileri izleyicilerle paylaştılar.


 
 
Gösteride, 4-6 yaş grubu Kur’an Kursu Öğreticileri Selma Bobuşoğlu, Yasemin Dal, Şerife İncedayı, Mesude Dağlı ve Pınar Tekeli’nin çalıştırdığı öğrenciler hazırladıkları tiyatro gösterileri, rontlar, ilahiler, Sema gösterileri, şiirler  ve Kuran-ı Kerim’den ayetler okuyarak  başarıları ile izleyicilere coşku dolu anlar yaşattılar.
 


 
Programda konuşan Müftü Hayri Erenay, Kur’an Kursu öğrencilerinin böyle bir program hazırlamalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları kaydetti; “Camilerimiz çocuk cıvıltılarından uzaklaştırıldığından buyana mahzun ve kederliyi. Askeri kışla disiplinlerindeki gibi sessizliğe bürünmüştü. Nihayet Diyanet İşleri Başkanlığımız, Cami ve Kur’an Kurslarımızda 4-6 yaş grubu çocuklarımıza yönelik muhteşem bir proje geliştirerek camilerimizi çocuklarımızla yeniden buluşturdu. 
 
Hatırlayınız lütfen! Bir zamanlar yaz tatillerinde bile çocuklarımızı camilerde Kur’an öğrensinler diye götürdüğümüz zaman karşımıza çıkan sorunları. Eğer çocuk ilk okulu bitirmemişse siz bu çocuğa camide Kur’an öğretemezsiniz, dinini öğretemezsiniz demişlerdi. Çocuğun dinini öğrenmesi için elinde mutlaka bir belge olması gereklidir denilmişti. Ama şimdi böyle bir kısıtlama kalmadı çok şükür. Çocuklarımızı cami ve Kur’an ile yeniden buluşturan büyüklerimizi huzurlarınızda alkışlıyor sizlerinde alkışlamasını istirham ediyorum” dedi.
 


 
Çocuk eğitimi konusunda çeşitli açıklamalar yapan Müftü  Erenay, “ değerli velilerimiz! bizler bunca sene çocuk eğitimi konusunda kendimize Avrupa’yı örnek aldığımız için çok çağdığı kaldık. İnşallah bundan sonra Peygamberi bir metodla yeniden dirilişi yaşayacağız” dedi ve programda görev alan çocuklara ve hocalara programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.  
      
 Öğrenci Velilerinin  büyük ilgi gösterdiği program, minik öğrencilere mezuniyet belgelerinin takdimi ile sona erdi.
 
(Diyanet Haber)

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.