Kur’an kursu öğrencileri  Mevlana'yı ziyaret etti

Kur’an kursu öğrencileri Mevlana'yı ziyaret etti

Kırıkkale’nin Mahmutla Şahlısı köyünün kadınları ve Kur’an kursu öğrencileri için Konya gezisi düzenlendi.

Köy imamı Ömer Göken tarafından düzenlenen gezide Konya’nın tarihi, dini ve kültürel yerleri ziyaret edildi.

Gezi sırasında en büyük ilginin Mevlana türbesinin gördüğünü anlatan Şahlılı kadınlar, bu gezilerin devamının gelmesini beklediklerini belirterek, “Göken’den Allah razı olsun. Bizlerin gelmeyi çok istediğimiz yere getiren hocamıza teşekkür ediyoruz." dedi. Mevlana’yı hep televizyondan izlediklerini açıklayan kadınlar, “Mevlana’nın türbesini görünce nutkumuz tutuldu. Bol bol dua ettik. Buradan ayrılmak zor geldi. İnşallah her sene yapılan şebi aruz törenlerine katılırız. Allah bizlere o günü de görmeyi nasip eder.” şeklinde konuştu.

Geziye köy halkının büyük ilgi gösterdiğini belirten Mahmutlar Şahlısı köyü imam hatibi Ömer Göken ise “Köy halkımızın ve Ku’ran kursu öğrencilerimizin yoğun isteği üzerine bu geziyi düzenledik. Gezi sırasında vatandaşlarımız Konya’nın tarihi ve kültürel yerlerini yakından tanıma ve inceleme fırsatı buldular. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Köyde yaşayan kadınların birçoğunun köy ve Kırıkkale’den başka yer görmediğini belirten Göken, şöyle dedi: “Bu gezi sayesinde şehir dışına çıkma fırsatı buldular. Allah nasip ederse kadın kardeşlerimizi umreye götürmeyi hedefliyorum.”

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.