Kur'an kursları doldu taştı

Kur'an kursları doldu taştı

Aksaray'da okulların tatil olmasıyla her yaştan çocuk Kur’an kurslarına akın etti

Aksaray merkezde okulların tatil olması ile her yaştan çocuk Kur’an kurslarına adeta akın etti. Okulların tatil olmasıyla birlikte bütün Cami ve Kur’an Kursları yaz başladı. Aksaray İl Müftülüğü bünyesindeki İmam, Müezzin ve Kur’an Kursu Öğreticileri tarafından yaz tatili boyunca Kur’an-ı Kerim, Siyer, ibadet, itikat, ahlak vb. dini bilgiler eğitimi verilecek.
 
Bu sene ‘Camiye koşalım, Kuran’la buluşalım’ ana temasıyla başlayan Yaz Kur’an Kurslarına hafta içi her gün ve her yaştan öğrenci katılabiliyor.
 
Diğer taraftan Yaz Kur’an Kursları ile ilgili açıklama yapan İl Müftüsü Bekir Gülce, “Çocuklarımızın milli ve manevi değerleri tanıması, İslam ahlakı ile yetişmesi, kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerimi okumayı ve temel dini bilgileri öğrenmesi için Yaz Kur’an kurslarımız büyük bir fırsattır. Kur’an-ı Kerim okumayı bilenlerin çoğu ilk defa Kur’an okumayı yaz kurslarımızda  öğrenmişlerdir” dedi. 
 
Gülce ayrıca anne babalara da uyarılarda bulunarak; “Çocuklarımızı Kur’ansız bırakmayalım. Onlara camileri sevdirelim. Yavrularımız milli ve manevi değerlerimizle tanışsınlar. En önemlisi huzurlu bir  gelecek için çocuklarımızı Kur’an’la tanıştırmak ve onunla büyütmek zorundayız” dedi. 
 
Kitaplar yine ücretsiz...
 
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaz kurslarına katılacak öğrencilere dağıtılmak üzere çeşitli kitaplar da hazırlandı. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da ücretsiz olarak öğrencilere “Dinimizi Öğreniyorum” serisi ve “İnteraktif CD destekli Tecvidli Kur’an-ı Kerim Elif-Bâ”sı verildi. 
 
TRT Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.