Kur’an Kursları arası bilgi yarışması düzenlendi

Kur’an Kursları arası bilgi yarışması düzenlendi

Yozgat İl Müftülü ve Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Kur'an Kursları Arası Bilgi Yarışması finali yapıldı.

Gençlik Merkezi Müdürlüğü Salonunda düzenlenen yarışmaya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Gençlik Merkezi Müdürü Ali Sapmaz, iş adamı Osman Şahin, Yozgat Graft Torba Genel Müdürü Recep Şakı, Kur'an kursu hocaları, kursiyerler ve davetliler katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan programda İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, yaptığı konuşmada Peygamberimiz Hz. Muhammed (sas) Efendimizin, insanlığı Hakka davet eden, alçak gönüllü, yumuşak kalpli, söz, ibadet, ahlak ve davranışlarıyla ümmetin hem önderlik, hem de örneklik eden bir peygamber olduğunu belirtti. Poçanoğlu, “O, kendinden önceki bütün peygamberleri tasdik eden bir mühürdür. Peygamberler zincirinin son halkasıdır. O’nunla din kemale ermiştir, İslam mükemmel bir din olarak kemale ermiştir. Yine Hz. Muhammet(sas) Efendimiz ile güzel ahlak tamama ermiş, ahlak kemale ermiştir. Boş bırakılmış gönül tahtımızı gelişigüzel kimselere işgal ettirmiş insanların, O’nun yol göstericiliğine ihtiyacı vardır. Bugün gönül tahtının gelişi güzel kimselere işgal ettirmiş insanların O’nun sevgisine, O’nun aşkına ihtiyacı vardır. O'nu sevmeye O’nunla kainatı ve insanı sevmeye her zamankinden daha çok muhtacız. Tükenen kuruyan, yürekleri, Hz. Muhammet(sav) Efendimizin rahmeti ile üzerimize yağan sağanak sağanak rahmetiyle yeniden dirilmeye, yeniden ıslanmaya o rahmet dolu soluğa ihtiyacımız var. İnsana bakışımız çok değişmiştir. O’nun rahmet yüklü bakışına ihtiyacımız var. O’nun kardeşlik, akrabalık, aile hayatı, annelik, babalık, çocuklar gibi ilişkiler ağını yeniden kurmaya, oluşturmaya çok ihtiyacımız var." dedi. 

Gençlik Merkezi Müdürü Ali Sapmaz da bütün katılımcılara teşekkür etti. 7 Kur’an kursunun katıldığı bilgi yarışması sonunda 1.'nci Naciye Afet Şahin Kur'an Kursu'ndan Tuba Uğur , 2.'nci Eyüp Sultan Kur'an Kursu’ndan Fatma Bolat, 3.'cü Merkez Kur'an Kursu’ndan Ayşe Türkoğlu, 4. ise Köseyusuflu Köyü Kur'an Kursun’dan Asiye Çelik oldu. Dereceye giren kursiyerler iş adamı Osman Şahin tarafından birer tablet bilgisayar ve altın ile ödüllendirildi.

cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.