Kur'an-ı Kerim’i güzel okumada Mısır dünya birincisi

Kur'an-ı Kerim’i güzel okumada Mısır dünya birincisi

İslam ülkelerinin katılımıyla Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da dün yapılan Kur'an-ı Kerim'in tecvid, hafızlık ve güzel okuma yarışmasında Mısırlı adayın dünya birincisi olduğu belirtildi.

Mısır Vakıflar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Malezya tarafından organize edilen ve dünyanın birçok ülkesinden hafız'in katıldığı Kur'an-i Kerim'ı güzel okuma müsabakasında Mısır'ın adayı Abdurrahman Radi birinci oldu. Mısır'da yapılan elemelerde ilk sırayı almasının ardından Radi, Bakanlığın ve El-Ezher Kurumunun resmi adayı olarak Malezya'ya gönderildi.

AA muhabirine konuşan Helvan Üniversitesi İslami İlimler uzmanı Isam Talat, Mısır'daki El-Ezher gerçeğine işaret ederek Mısır'ın Ezherlilerin ülkesi olduğunu dile getirdi. Talat, "El-Ezher ülkeyi, Kur'an-ı Kerim'in ezberlenmesi ve tecvid kurallarına uygun olarak okunmasında dünyada kutup haline getirmiştir" dedi.

Bütün yarışmacıları geride bırakarak dünya birincisi olan Radi'nin El-Ezher Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi olduğu bildirildi. Altmış yıldan beri Malezya'da her yıl yapılan yarışmaya İslam ve Arap ülkelerinden çok sayıda yarışmacı katılıyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum