Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışması

Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışması

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen yarışmanın finali yapıldı.

 Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Türkiye Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması" finalleri, Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde gerçekleştirildi.

Kur'an kurslarına ilgiyi artırmak amacıyla düzenlenen yarışmanın finallerine Bursa, Isparta, Malatya, İstanbul, Samsun, Ankara ve Manisa'da eğitim veren Kur'an kursları katıldı.

Yarışmada, biriciliği Ankara Keçiören Muradiye Kız Kur'an Kursu'ndan Yüsra Vuslat Cinaz, ikinciliği Isparta Deregümü Kız Kur'an Kursu'ndan Gülsüm Kuttan ve üçüncülüğü ise Samsun'un Ladik ilçesi Bolatköyü Kız Kur'an Kursu'ndan Muazzez Nur Gerezli elde etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından birinciye 5 cumhuriyet altını, ikinciye 4 cumhuriyet altını ve üçüncüye ise 3 cumhuriyet altını hediye edildi. Ayrıca, yarışmaya katılan bütün öğrencilere de 2 cumhuriyet altını ile çeşitli hediyeler verildi.

Ödül törenine, Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı Destek Hizmetleri Daire Başkanı Murat Alkan, İlçe Belediye Başkanı Mustafa Güler ile öğrenci ve vatandaşlar katıldı

TRT Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.