Kur'an-ı Kerim müsbet hareket örnekleriyle dolu

Kur'an-ı Kerim müsbet hareket örnekleriyle dolu

Iğdır Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şadi Eren

Iğdır Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şadi Eren, Kur'an-ı Kerim’in “müsbet hareket” esasının örnekleriyle dolu olduğunu söyledi.

İstanbul İlim Kültür Vakfı tarafından düzenlenen “Kur’an ve Sünnet Rehberliğinde bir İman Hizmeti; Müsbet Hareket” konulu Bediüzzaman Sempozyumuna katılan Eren, müsbet hareketin her şeye olumlu bakmayı esas alan bir hayat felsefesi olduğunu belirtti.

Müsbet hareketin bardağa dolu tarafından bakmak olduğunu aktaran Eren, “Müsbet hareket, karanlığa kahrolsun demek yerine bir mum yakmaktır. Müsbet hareket, dalgalı hayat denizinde sahil-i selamete varmanın, hayat maratonunda engelleri daha kolay aşmanın esasıdır” ifadelerini kullandı.

Prof. Eren, İslâm dininin, ifrat ve tefritten azade olarak orta yolu benimsediğini, müsbet hareketin orta yolda gidebilmenin altın formülü olduğuna değindi. Eren, İslâm dini için en birinci referans olan Kur'an-ı Kerim’in “müsbet hareket” esasının örnekleriyle dolu olduğuna dikkati çekerek, bunun için “Kötülüğe en iyisiyle mukabelede bulun” ayetini örnek gösterdi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.