Kur'an-ı Kerim Meali Bilgi Yarışması sonuçları

Kur'an-ı Kerim Meali Bilgi Yarışması sonuçları

Türkiye genelinde "Ufka Yolculuk Yarışmaları-2" kapsamında düzenlenen, cezaevinden de 57 kişinin katılımının sağlandığı Kur'an-ı Kerim Meali Bilgi Yarışması sonuçları açıklandı.

Kur'an'ın Anlamıyla Buluşmak Platformu ile Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü tarafından ülke genelinde düzenlenen Kur\'an-ı Kerim Meali Bilgi Yarışması sonuçları, Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu'nda düzenlenen ödül töreniyle sahiplerini buldu. Yarışmaya kentten, 57'si cezaevinden olmak üzere 5 bin 245 kayıt yapılmıştı.

Bursa İrfan Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü öncülüğünde, Rabia Hatun Hanımlar Dostluk ve Çevre Derneği, Bursa İlim Kültür Ahlak ve Yardımlaşma Derneği katkılarıyla düzenlenen ödül töreni Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Bursa İrfan Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Ahmet Altın, yaptığı konuşmada, yarışmanın kaybedenin olmadığını ve bu sayede birçok kişiye Kur\'an-ı Kerim mealinin okunmasını sağladıklarını, Kuran-ı Kerim mealini herkesin okuması ve bilmesi gerektiğini, bu ve benzer etkinliklerin öğretici etkinlikler olduğunu söyledi.

Yarışma sayesinde Kur\'an-ı Kerim'i anlayarak okuma konusunda da bir farkındalık oluşturulduğunu belirten Altın, şöyle konuştu:

"Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ile Kur'an'ın Anlamıyla Buluşmak Platformu olarak Türkiye genelinde düzenlediğimiz ve 174 bin 399 kişinin başvuruda bulunduğu yarışmaya 81 il ile 920 ilçeden katılım oldu. Ayrıca 61 ülkeden 4 bin 95 kayıtlı yarışmacıya internet üzerinden online sınav yapıldı. Katılımcı sayısı bizleri çok sevindirdi."
Programda İl Müftüsü Mehmet Emin Ay'da Kur\'an-ı Kerim'in okunmasının fazileti hakkında konuşma yaptı.

Törende, kategorilerine göre il sıralamasında dereceye girenlere ödülleri verildi.
A kategorisinde Muhammed Sayid Aytekin, B kategorisinde Mehmet Ali Seymen ve C kategorisinde birinci olan Esra Özmen'e dizüstü bilgisayar verilirken, dereceye giren diğer yarışmacılar da akıllı telefon ve çeşitli hediyeler aldı.

Programa, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Ali Sürmen ile çok sayıda davetli katıldı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.