Kur'an-ı Kerim meali bilgi yarışması

Kur'an-ı Kerim meali bilgi yarışması

Kuran'ın Anlamayla Buluşmak (KAB) Platformu tarafından Türkiye genelinde düzenlenen Kur'an-ı Kerim meali bilgi yarışmasına Adıyaman'da yoğun katılımla gerçekleşti.

İl genelinde 3 bin 760 öğrencinin katıldığı yarışma 5 kategoride düzenlendi. Safvan-Der organizasyonunda düzenlenen yarışmada, öğrencilerin Kur'an-ı Kerimin meali konusunda bilgileri ölçüldü.

Platformun Adıyaman sözcüsü ve Safvan-Der Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Ergün, "Ufka Yolculuk" adı altında her yıl düzenlenen etkinliğin bu yıl, Kur'an-ı Kerim meal yarışması şeklinde gerçekleştirdiğini söyledi.

Türkiye geneli 175 bin kişinin yarışmaya katıldığını belirten Ergün, geçen yıl da İlmihal yarışması yapıldığını hatırlattı.

Etkinliklere her yıl katılımın arttığına dikkati çeken Ergün, "Gençlerimizin bilgilenmeleri konusunda ciddi çalışmalar yapıyor. Öğrencilerimizin, dinimizi yaşayarak araştırmalar yapması bizleri sevindiriyor. Amacımız, insanlarımızın Kur'an'ı Kerimin anlamı ile buluşturulmasını sağlamaktır. Kur'an-ı Kerimin mesajını tüm kesimlerle buluşturmaktır" dedi.

Ergün, yarışmada dereceye giren 16 öğrenciye umre ziyaretinin yanı sıra altın, para, bilgisayar gibi ödüller verileceğini kaydetti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.