Kur'an-ı Kerim İngilizce Meal yarışması

Kur'an-ı Kerim İngilizce Meal yarışması

Liseler arası Kur'an-ı Kerim İngilizce Meal Yarışması finalinde 8 okul yarıştı.

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) öncülüğünde, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Selçuklu Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen liseler arası Kur'an-ı Kerim İngilizce Meal Yarışmasının finali gerçekleştirildi.

Konya Ticaret Odası Konferans Salonu'nda, ildeki 8 liseden öğrencilerin katılımıyla düzenlenen yarışma, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

TİMAV Genel Başkanı Ecevit Öksüz, bu yıl "Know Thyself-Kendini Tanı" temasıyla düzenledikleri yarışmanın, Türkiye'de ilk olma özelliği taşıdığını söyledi.

Geçen yıl Arapça yapılan meal yarışmasının bu yıl İngilizce gerçekleştirildiğini belirten Öksüz, Kur'an-ı Kerim'in tüm insanlığı muhatap alarak, bilginin, hakkın ve hakikatin önemine özel bir vurgu yaptığını ifade etti.

Öksüz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İngilizce dünya dilidir. Kur'an-ı Kerim'i okuyabildiğimiz, anlayabildiğimiz ve yaşayabildiğimiz kadar, aynı zamanda tüm insanlığa seslenmesi için yaygınlaştırabilmemiz gerekiyor. Bu kapsamda İngilizce büyük öneme sahip diye düşünüyorum. Bu çerçevede İngilizce meal yarışmasını düzenlemiş olduk. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun."

Yarışmada, Tes-İş Sendikası Atatürk Anadolu Öğretmen Lisesi birinci, Özel Merve Büyükkoyuncu Anadolu ve Fen Lisesi ikinci, Konya Anadolu İmam-Hatip Lisesi üçüncü oldu.

Dereceye girenlere para ödülü ve çeşitli hediyeler verildi. Programa, AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu, Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Saim Arıtan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.