Kur'an bülbülü Yusuf Kerem

Kur'an bülbülü Yusuf Kerem

"Kur'an'a Hizmet Şereftir" düsturuyla yola çıkan, Samsun Şube Başkanlığını Dr. Selami Arslan'ın yürüttüğü, Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD) tarafından organize edilen 'Kur'an-ı Kerim'i Sahih ve Güzel Okuma' Bölge yarışması Samsun'da yapıldı.

Tarihi Büyük Cami'de icra edilen, Samsun, Sinop, Kastamonu, Ordu ve Amasya illerini kapsayan, jüri olarak Mehmet Çolakoğlu, Mustafa Demir ve Hamdi Demirbaş isimlerinin yer aldığı programda derecelerin ilk üçünü de Amasya'dan gelen yarışmacılar paylaştı.

Programın en ilginç yarışmacıları ise Samsun OMÜ talebesi Güney Afrikalı zenci Abdullah Salih ve emekli öğretmen babası ile yarışmaya katılan Ordu İmam-Hatip Ortaokulu 6. Sınıf öğrencisi, Ulubey Eymür Mahallesi'nden Yusuf Kerem Kahraman oldu.

Aldıkları puanlara göre isimlerin Uğur Arslan, Aslan Usta ve Sefa Muslu olarak sıralandığı program katılımcılar tarafından ilgi ve heyecanla izlendi. Programın sonunda tüm okuyuculara derecesine göre hediyeler verildi. Ayrıca cemaate de çeşitli kitaplar dağıtıldı.

Ayrıca, bölgelerde dereceye giren isimler buy ay içerisinde Türkiye dereceleri için yarışacaklar.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.