Kur'an bülbülleri  Tahran'da

Kur'an bülbülleri Tahran'da

Tahran'da farklı ülkelerden 90’dan fazla yarışmacının katıldığı uluslarası Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması düzenlendi. Arap ve Balkan ülkelerinin yanı sıra Amerika'dan da katılımcıların yer aldığı etkinlik 4 gün sürdü

İran’ın başkenti Tahran, birçok ülkeden katılımcıları buluşturan Uluslararası Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışmasına ev sahipliği yaptı. 

4 gün süren Kur'an-ı Kerim yarışması iki alanda düzenlendi. Yarışmacılar hafızlık ve kıraat'da hünerlerini sergiledi. Yarışmaya Arap ülkelerinin yanı sıra Balkanlar'dan da katılım vardı. Onlardan biri de Üsküplü Cemail Nuhiyu idi. Nuhiyu yarışma ile ilgili şunları söyledi: 

“Üsküp'ten yarışma için buraya geldim. Makedonya’nın yüzde 30’u Müslüman. Üsküp yıllarca Osmanlı'nın bir parçasıydı. Üsküp'teki ilahiyat fakültesi yıllarca çok iyi kadrolar yetiştirdi. Ben de Makedonyalı Müslümanları en iyi şekilde temsil edeceğim.” 

TÜRKİYE YARI FİNALE KALDI  

Amerika’dan gelen yarışmacıların kıraat alanında kendisini gösterdiği yarışmada Türkiye yarı finale kaldı. Yarışma 4 gün süren yarışmada 90'dan fazla ülke yarıştı. Yarışmanın kapanış konuşmasını Ali Laricani yaptı.  
Laricani konuşmasında üniversite öğrencilerinin Kur'an-ı Kerim'i okuması ve anlamasının önemine vurgu yaptı. Kapanış konuşmalarının ardından yarışmanın galibi belirlendi. Hafızlık alanında birinciliği, Mısır’dan Muhammed Niyazı Abdullaziz alırken, ikinci İran’dan Muhammed Cevad Muhammedi oldu. Hafızlık alanında üçüncülüğe Lübnanlı Mahmud Kuferi layık görüldü.

Kıraat alanında; İranlı Harzai birinci, Mısırlı Mahmud Kemal ikinci, yarışmaya Irak’tan katlan Abdulali Muhammed ise üçüncü oldu. Yarışmacıların madalyaları Laricani'nin de içinde olduğu heyet tarafından, programın sonunda takdim edildi.

Kaynak: Kuzey Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.