Kur'an ayetini okuyup tiyatro oynuyorlar

Kur'an ayetini okuyup tiyatro oynuyorlar

Okul öncesi eğitim politikaları üzerine çalışan kuruluş, ülkede son derece beğenilen bir Kur'an-ı Kerim yarışması düzenledi.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER-Malezyalı okul öncesi eğitim politikaları üzerine çalışan kuruluş Smart Reader Worldwide, ülkede son derece beğenilen bir Kur'an-ı Kerim yarışması düzenledi.

Yarışma için öncelikle ülkenin dört bir yanındaki Akıllı Okuyucu Çocuk Merkezleri'ndeki öğrencilerin kayıtları alındı. Yarışmada, bir merkezdeki üç öğrenciden oluşan bir grup, sahnede Kur'an'dan bir sureyi ezberlemek ve okumak için bir ekip oluşturuyor.

Ekipler sureyi ezberledikten sonra, surenin anlamı ve anlattıkları ile ilgili kısa bir tiyatro oyununu sahneliyor. Bunun için de sahnede oyun ile ilgili tasarım ve kostümler hazır bulunuyor. Böylece öğrenciler yalnızca Kur'an'ın içeriğini incelemekle kalmayıp, arkasındaki anlamları ve dersleri doğru bir şekilde kavrayabilmeleri konusunda teşvik ediliyor.

Şimdiye kadar 14 turu düzenlenen etkinliklerin finali Malezya'nın Şah Alam'da gerçekleştirildi.

Finalde çocuklar Hucurat Suresi'nin 12. ayeti ile ilgili bir tiyatro gösterisi sundular. Gösteride Hucurat Suresi'nin 12. ayetinde belirtildiği gibi dedikodu ve zan ile ilgili öğretici sahneler yer aldı. Çocuklar, dedikodu ve zan ile gerçeklerden uzaklaşan insanların yaşadığı ve yaşattıkları dramı sahneye yansıttılar.

Metro News'in haberine göre program, Milli Eğitim Bakanlığı, Ulusal Okulöncesi Standart Müfredatı, Ulusal İlköğretim Okulu Standart Müfredatı Birliği ve Jawi işbirliği ile Kur'an'a uygun olarak, Ulusal Cami'den ve İslam Kalkınma Maliyesi Bölümü'nden deneyimli Kur'an ve Sünnet uzmanları tarafından geliştirildi. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum