Kur'an aşığı genç imamın başarı duası

Kur'an aşığı genç imamın başarı duası

Muhammed Sizcan, ulusal ve uluslararası yarışmalarda elde ettiği başarılarla takdir topluyor

Van'da, babasını örnek alarak 5 yaşında Kur'an-ı Kerim okumaya başlayan ve sürekli kendini geliştirerek hafız olan 23 yaşındaki İmam Muhammed Sizcan, ulusal ve uluslararası yarışmalarda elde ettiği başarılarla takdir topluyor.

Edremit ilçesindeki merkez Ulu Camisi'nde imam olarak görev yapan ve "Kur'an aşığı" olarak tanınan Sizcan, "Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması"nda Türkiye birinciliğinin ardından uluslararası yarışmada da adından söz ettirdi.

Kuveyt'te bir süre önce düzenlenen yarışmada 65 ülkeden gelen yarışmacılar arasında 5. olan Sizcan, Van'ın gururu oldu.

"Başarım gençlere örnek olsun" 

Sizcan, AA muhabirine, Kur'an'a küçük yaştan beri ilgi duyduğunu ve ilkokula giderken okumaya başladığını anlattı. Sizcan, şunları söyledi:

"Cenab'ı Hakk'ın keremi, lütfu ve ihsanıyla Kuveyt'te güzel bir başarı elde ettik. Ülkeme döndüğümde çok olumlu ve güzel tebrikler aldım. Diyanet camiası ve çevremdeki insanlar beni çiçeklerle karşıladılar. Genç yaşımda böyle güzel bir derece ile ülkeme dönmem büyük gururdur. Allah kimseyi Kur'an ve iman yolundan ayırmasın. Bu başarımın özelde Van gençlerine genelde de ülkemdeki tüm gençlere örnek olmasını diliyorum. Genç yaşta böyle bir organizasyonun içinde olmak ve özellikle Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından böyle bir yarışmaya temsilci olarak gönderilmek tarif edilemez bir duygudur. Yarışmadan derece ile dönmek çok güzel bir duygu. Ben bu güzel duygudan sonra çevremde Kur'an'a muhabbet duyan, Kur'an aşkı olan kim varsa 'Allah'ım sen bu duyguyu onlara da yaşat' diye dua ettim."

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.