Kuraklık traktör satışını düşürecek

Kuraklık traktör satışını düşürecek

Koç Holding ve İtalyan Fiat bünyesindeki CNH Industrial ortaklığı Türk Traktör’ün Genel Müdürü Marco Votta, 2014 yılında traktör pazarının son iki yıla benzer seviyede gerçekleşebileceğini ve pazar için hava koşullarının ana belirleyici olacağını söyledi.

Türk Traktör’ün 2013 yılı sonuçlarına ilişkin basın toplantısında soruları cevaplayan Genel Müdür Votta, “2014 yılında pazarın önceki iki yıla benzer olacağını bekliyoruz. Son iki yıldır yüzde 10 altında veya yüzde 10 üstünde gerçekleşebilir ancak bunu söylemek zor çünkü büyük ölçüde, tahmin edemediğimiz hava koşullarına bağlı olacak. ” dedi. Türkiye’de sıcaklık değerleri son dönemde mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, yağışların azalması kuraklık riskini beraberinde getiriyor. Kuraklık riskinin etkisi üzerine konuşan Votta, “Bu yıl kuraklık yaşanacağını söylemek için çok erken. Çiftçiler hava koşullarını tahmin edebilmeleri durumunda, ürün konusunda telafi yoluna gidebiliyor. Kuraklık yılın geri kalanında da devam ederse pazarda mutlaka bir düşüş olacak. En önemli değişken hava koşulları.” dedi.

Türkiye’nin en büyük traktör üreticisi Türk Traktör, 2013 yılı sonu itibarıyla yüzde 49 pazar payı ile sektörde en çok satış yapan şirket konumunda bulunuyor. TÜİK verilerine göre, Türkiye’de traktör pazarı 2012 yılında 50.318 adet olurken, 2013 yılının ilk 11 ayında 45.395 adet olarak gerçekleşti.

Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.