Kuraklık tehlikesi henüç geçmedi! Umutlar Şubat'ta

Kuraklık tehlikesi henüç geçmedi! Umutlar Şubat'ta

Ocak ayındaki yağmur, barajları doldurmaya yetmedi. 'Paniğe gerek yok' diyen Meteoroloji, 'Şubat bereketli geçecek' tahmininde bulundu.

Türkiye'yi son bir haftadır etkisi altına alan yağmur ve kar yağışları da yüzleri güldürümedi. Baraj ve göller yine kuraklık tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Meteoroloji ise Şubat ayı içerisinde yoğun kar ve yağmur yağışlarının beklendiği tahmininde bulunarak yüreklere su serpti. Bilindiği gibi, havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve tahmin edilen yağışın az gerçekleşmesi hem hasat bekleyen çiftçiyi hem de vatandaşı yazın yaşanacak muhtemel kuraklık için tedirgin etmişti. Uzun süreli kuraklığın ardından son günlerdeki yağışlar da barajlardaki su seviyesini istenilen seviyeye ulaştıramadı. Ancak müjdeli haber Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden geldi. Kurumun haftalık tahminine göre; Marmara'nın batısı, kıyı Ege, batı Akdeniz, Manisa ile Adana, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli; Antalya ve Muğla'da yer yer çok kuvvetli yağış olması bekleniyor. Vatandaşlar da sel, su baskını, yıldırım, dolu gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması için uyarıldı.

Kuraklığa dayanıklı ağaç, ilaç gibi gelecek

Kuraklığa dayanıklı bitki türleri geliştirmek hedefleyen bakanlık, proje kapsamında TİGEM'e bağlı Aksaray Koçaş ve Kırşehir Malya Tarım İşletmeleri ile Kocabey arazilerinde deneme alanları kurdu. Bakanlık yetkilileri denemeler sonucunda tespit edilecek olan başarılı türlerin, kuraklığın yoğun olduğu Orta Anadolu Bölgesi'nde kullanılacağını söyledi.

Türkiye

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.