Kuraklık riski sona erdi

Kuraklık riski sona erdi

Tarım Bakanı Mehdi Eker, son günlerdeki yağışlarla birlikte bazı bölgelerde bu yıl için öngörülen kuraklık riskinin ortadan kalktığını belirtti.

 Eker ayrıca, bakanlığın öngördüğü 9,7 milyar liralık nakit ve karşılıksız hibe desteğinin yaklaşık yüzde 40'lık bölümünün mart sonunda ödenmiş olacağını söyledi.
 
Tarım Bakanı Mehdi Eker, son günlerdeki yağışlarla birlikte bazı bölgelerde bu yıl için öngörülen kuraklık riskinin ortadan kalktığını söyledi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre Eker, 'Bu yıl için bazı bölgelerde kuraklık endişesi vardı. Son yağışlarla bu önemli ölçüde izole oldu. Güneydoğu'da, Marmara'da, Trakya'da bir sıkıntı yoktu. İç Anadolu'nun batı kısmı da Akdeniz'in bazı bölgelerinde bir miktar sıkıntı vardı. Son yağışlarla bu sıkıntı izole edildi. Bu şekilde devam ederse hayırlı bir hasat sezonuna girmiş olacağız' dedi. Tarım Bakanı Eker ayrıca, bu yıl için bakanlığın öngördüğü 9,7 milyar liralık nakit ve karşılıksız hibe desteğinin yaklaşık yüzde 40'lık bölümünün mart sonunda ödenmiş olacağını söyledi.

ŞİDDETLİ KURAKLIK BİTTİ

Sektör yetkilileri şubat ayında yaptıkları değerlendirmelerde, mart ve nisan yağışlarının rekolte için kritik önemde olduğunu belirtmiş ve tarımsal üretimin yanı sıra, hayvancılık ve gıda sanayinde de zincirleme sıkıntı olabileceğini belirtmişlerdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün kuraklık analizine göre kasım-ocak döneminde Marmara, Ege'nin doğusu, İç Anadolu'nun kuzeyi ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz ile Çukurova havzasında şiddetli kuraklık yaşandı.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.