Kuraklık için tek yumruk oldular

Kuraklık için tek yumruk oldular

Yüzde 70'i kıraç alandan oluşan ve Türkiye'nin en az yağış alan illerinden birisi olan Aksaray'da hububat kaldıramayan çiftçilerin yarasına merhem olmak amacıyla siyasiler ve sivil toplum örgütleri tek yumruk olarak kuraklığı masaya yatırdı.

Yüzde 70'i kıraç alandan oluşan ve Türkiye'nin en az yağış alan illerinden birisi olan Aksaray'da hububat kaldıramayan çiftçilerin yarasına merhem olmak amacıyla yapılan toplantıda kuraklık sorunu ele alındı. AK Parti İl Başkanı M. Fatih Yıldırıcı, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Gizlenci, MÜSİAD Başkanı Abdulkadir Karatay, Aksaray Merkez İlçe Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin, Aksaray Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, Aksaray Sivil Toplum Platformu başkanı Eyüp Dağdaş, Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celil Acar bir araya gelerek kuraklık sorunu masaya yatırdı. Kuraklık nedeniyle verim kaybı yaşayan üretici borçlarının bir yıl ertelendiğini hatırlatan Fatih Yıldırıcı, 'Amacımız Türkiye genelinde ve Aksaray'da yaşanan kuraklıkla ilgili fikir alış verişinde bulunmak" dedi.

KURAKLIK TİCARETİ DE ETKİLER

Kuraklığın sadece çiftçileri etkilemeyeceğine işaret eden Abdülkadir Karatay ise, 'Son 20 yılın belki de en az yağış alan illerinden birisi Aksaray. Maalesef yoğun bir kuraklık dönemi yaşanıyor. Biz MÜSİAD olarak bu konuda vatandaşa ne gibi katkımız olursa yapmaya hazırız. Yaşanan kuraklık süreci sadece tarım ve hayvancılığı etkilemiyor. Doğrudan ticareti etkileyen bir durum var. Çünkü özellikle Aksaray'ın ticareti önemli ölçüde tarım ve hayvancılığa dayalı. Rekolte kaybı ciddi oranlarda bekleniyor. Özellikle kurak bölgelerde bu kayıp yüzde 70-80 oranında. Bu önümüzdeki bir yada bir buçuk yıl süre içinde vatandaşın ürünlere pahalı bir şekilde ulaşmasını ve ticarette ciddi manada sıkıntıların olacağını düşünüyoruz. Kuraklıkla ilgili bakanlığımızın aldığı kararı olumlu karşılıyoruz. Bizde bu manada elimizden geleni yapacağız' diye konuştu.

KURAKLIKTAN 1. DERECEDE ETKİLENEN ÇİFTÇİ

Çiftçilerin sorunu çözmek için bir araya geldiklerini dile getiren Esat Zengin, 'AK Parti İl Başkanı Fatih Yıldırıcı önderliğinde konuya bir içtenlik kazandırarak çalışmalarımıza başladık. Kuraklıktan birinci derecede etkilenen çiftçidir. Bunun içinde sıkıntıları çözme konusunda nasıl bir yol izleyeceğiz bu konuda fikir alışverişi yapacağız. Hepimiz bu konuda gayretli ve bilinçli bir çalışmanın içindeyiz. AK Parti İl Başkanı, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı, MÜSİAD Başkanı ve üyeleri ile birlikte müşahede yaparak çiftçinin lehine olumlu bir sonuç elde edeceğimizi umuyorum' diye konuştu.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.