Kuponla akaryakıt dönemi başladı

Kuponla akaryakıt dönemi başladı

IKBY’de araç kuyruklarını azaltmak için benzin kuponu uygulaması başlattı.

Kuponla akaryakıt dönemi başladı
IKBY Doğal Kaynaklar Bakanlığı, akaryakıt istasyonları önünde oluşan uzun araç kuyruklarını azaltmak için benzin kuponu uygulamasını başlattı.
 
Uygulama kapsamında Erbil'deki 12 petrol istasyonunda başvurular alınmaya başlandı. Sürücüler, Birleşmiş Milletler gıda kuponu ve araç ruhsatlarıyla başvuru merkezlerine gelerek kayıt yaptırıyor. Başvurusu tamamlanan kişilere daha sonra işlem takibi yapmaları için sıra numarası veriliyor. Araç sahibi, kuponuyla haftada bir kez yakıt alabilecek.
 
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Parlamentosu Petrol ve Doğalgaz Komisyonu Başkanı Şerko Cevdet, kupon yönteminin geçici olduğunu, kalıcı çözüm için özel firmaların, dışarıdan petrol ithal etme yoluna gitmesi gerektiğini söyledi.
 
Öte yandan; Irak'taki akaryakıt krizi, terör örgütü IŞİD ile yerel silahlı militanların, Beyci Petrol Rafinerisi'ni ele geçirmesiyle başlamıştı. Ağırlıklı Musul, Selahaddin, Diyala, Erbil ve Süleymaniye kentlerinde yaşanan yakıt krizi nedeniyle petrol istasyonları önünde uzun kuyruklar oluşuyor. Çoğu araç sahibi, yakıt alabilmek için geceden sıraya giriyor. Araç sahipleri, bazı zamanlar 25 litre benzin için 15 saat beklediklerini ifade ediyor.
 
TRTHaber 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.