Kum yığınına yuva yaptılar işler durdu

Kum yığınına yuva yaptılar işler durdu

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde belediye şantiyesindeki kum yığınlarına yuva yapan kırlangıçlar, şantiyede işlerin durmasına neden oldu. Kuşlar, belediye başkanının talimatıyla koruma altına alındı.

Kadirli Belediyesi'ne ait asfalt şantiyesinde yol yapımında kullanılmak üzere depolanan ve zaman içerisinde sertleşen kum yığınlarına yuva yapan yüzlerce kırlangıç görevlilerin yol yapımı için kum almasını engelliyor. Geçtiğimiz yıldan bu yana aynı kum yığınlarına yuva yapan kuşlar için çalışanlar hassasiyet gösteriyor.
Kadirli Belediye Başkanı Dr.Ömer Tarhan, kırlangıçları misafir olarak kabul edip asfalt şantiyesindeki görevlilere kesinlikle kuş yuvalarının bulunduğu kum yığınlarından kum alınmaması talimatını verdi.
Başkan Tarhan, "Bu senede kırlangıçlar şantiyemizdeki kum yığınlarına yuva yaptılar. Kırlangıçların şantiyemizdeki kum yığına yuva yapması bizleri mutlu etti. Her canlı gibi yaşama hakkı olan kırlangıçlara zarar gelmemesi için çalışmalarımızı yuvaların olduğu yere dokunmadan sürdürüyoruz. Biz onların doğal hayatını koruma adına şantiye yuvaların olduğu yerde çalışmalarımızı durdurduk ve onları koruma altına aldık. Biz her sene bu misafirlerimizi bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.