'Kültürler arasında bağ kuruyorum'

'Kültürler arasında bağ kuruyorum'

ABD’de yaşayan Yemenli Müslüman genç Şeybe, Batı müziğini uduyla yorumlayarak büyük beğeni topluyor.

ABD'nin New York kentinde yaşayan Müslüman genç Ahmed Şeybe, Ortadoğu ve İslam kültürüne ait bir enstrüman olarak bilinen uduyla Batı müziğinin belli eserlerini ve film müziklerini yorumlayıp, sosyal medya üzerinden paylaşarak büyük beğeni topluyor.

Trump yönetiminin ABD'ye girişine yasak koyduğu 7 İslam ülkesinden Yemen'de doğan Şeybe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkesinde müzik okulu olmadığı için ud çalmayı kendi çabasıyla öğrendiğini ve udla ilk konserini 2007'de verdiğini söyledi.

Bir yıl kaldığı Mısır'daki opera binasında da konser verdiğini belirten Şeybe, 2012'den bu yana ABD'de yaşadığına değindi.

Udunu Türkiye'de yaptırdığını dile getiren Şeybe, Türk udi Yurdal Tokcan'ı beğeniyle takip ettiğini söyledi.

ABD'de youtube videolarına başladı  

ABD'ye taşındıktan sonra video paylaşım sitesi Youtube'daki hesabına ud çalmayı öğreten videolar yükleyen Şeybe, daha sonra Youtube'da Batı müziğinin önemli hitleri veya film müziklerini udla yorumladığı videoları da paylaşmaya başladı.

Almanya'dan Brezilya'ya birçok ülkeden takipçileri olan Şeybe, Youtube'dan paylaştığı videolarında gitar ve tefe de yer veriyor.

Adeta tek kişilik bir müzik grubu gibi çalan Şeybe'nin Youtube için hazırladığı ve dünyanın her yerinden büyük beğeni kazanan müzik videoları arasında Adele'nin "Hello", Michael Jackson'un "Smooth Criminal" ve Sia'nın "Cheap Thrills" şarkılarıyla "İyi-Kötü Çirkin", "Karayip Korsanları", "The Hobbit", "Game of Thrones" ve "Son Mohikan" filmlerinin müzikleri de bulunuyor.
"Kültürler arası bağ kuruyorum"

Şeybe, Trump'ın seçim kampanyasına başlamasıyla Müslüman karşıtlığının hızla yükselişe geçtiği ABD'de İslamofobi'ye karşı uduyla önemli bir misyon üslendiğini ve bunu dünyaya taşıdığını belirtti.

Birleştirici görevi üstlendiğini söyleyen Şeybe, "Kültürler arasında bağ kuruyorum. Batı'yla Doğu arasında bir miks yapıyorum." diye konuştu.

Şeybe, Türkiye, Hindistan ve Almanya başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinden müzisyenlerle iş birliği yaparak yıl sonunda bir müzik albümü çıkaracağını kaydetti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.