Kullanıcılar hızlı şarj için bedel ödeyecek

Kullanıcılar hızlı şarj için bedel ödeyecek

ABD’li teknoloji devi Apple, tanıtımını yaptığı yeni cihazları ile kullanıma sundu şarj teknolojisini ciddi bir bedel karşılığında kullanıcılarına sunacak.

Apple, kullanıcılarının yıllardır beklediği kablosuz şarj teknolojisini 12 Eylül tarihinde tanıttığı iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X modelleri ile kullanıcılarına sundu. Lakin Apple hayranlarına sunulan bu özelliği kullanabilmenin yine ücretsiz olmayacak. Hızlı şarjı kullanmak isteyenler bir bedel ödemek zorunda kalacak.

ABD’li teknoloji devi kullanıcılarına yeni iPhone modellerinin kutu içeriğinde standart özelliğe sahip 5W’luk şarj aletleri sunacak. Cihazı satın alanlar ise hızlı şarj özelliğini kullanmak istediğinde Apple'ın mağazasında sunduğu 12W’lu güç adaptörünü almaları gerekecek. Ayrıca bir tarafı USB-C ve bir tarafı Lightning girişine sahip kablo ve adaptörler ile Apple kullanıcıları hızlı şarj konforuna ulaşmış olacak.


Söz konusu teknolojiye sahip güç adaptörünün fiyatı yine 5W’luk adaptör fiyatından yani 89 TL’den satışa sunacak. Bunun haricin 2 metrelik kabloyu da Apple kullanıcıları, 169 TL fiyat etiketi ile tüm Apple mağazalarından alabilecek. Hızlı şarj teknolojisini kullanabilmek için toplamda 258 TL ücret ödemesi gereken Apple kullanıcılarına yine her zamanki gibi yeni teknolojinin bedeli ödemesi gerekecek.


Şunu belirtmek gerekir ki Apple yeni cihazları ile sunduğu kablosuz şarj özelliğini kullanıcılarına yine bir bedel karşılığında sunacak.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.