Kül kitlesi giderek artıyor

Kül kitlesi giderek artıyor

Endonezya'daki Sinabung Yanardağı'nın tekrar faaliyete geçmesiyle pazar gününden beri 3 bin metre yüksekliğe kadar püsküren kül, çevredeki köylere yağdı.

Endonezya'daki Sinabung Yanardağı'nın tekrar faaliyete geçmesiyle pazar gününden beri 3 bin metre yüksekliğe kadar püsküren kül, çevredeki köylere yağarken, yetkililer yanardağda bugün 77 kez patlama geldiğini duyurdu.
 
Endonezya’da Sumatra Adası'nın kuzeyinde bulunan Sinabung Yanardağı'nın püskürttüğü kül yüzünden, civardaki yerleşim birimlerinde yaşayanlar maske ve şemsiye kullanıyor. Köylere yağan kül, arabaların ve yolların beyaza bürünmesine neden olurken, insanlar evlerinin camlarını açamıyor ve görüş mesafesinin azalması nedeniyle araba kullanmıyor.
 
Endonezya Ulusal Afet Yönetim Ajansı yetkilileri, yapılan incelemelerde Sinabung Yanardağı’nda buğun 77 kez küçük patlama yaşandığını belirtirken, patlamalar sonucunda havaya yükselen kül kitlesinin miktarının arttığı açıklandı.
 
Yanardağdan püsküren kül kitlesinin artması nedeniyle çevredeki yerleşim birimlerinde eğitime ara verildi.
 
Bölgede 3. derece alarm ilan eden yetkililer, yanardağın 3 kilometre yakınında bulunan yerleşim yerleri için henüz tahliye gerekmediğini belirtti.
 
Endonezya Ulusal Afet Yönetim Ajansı yetkilileri tarafından yanardağ çevresinde kurulan kontrol noktalarında, patlama riskleri ve değerleri 24 saat kontrol ediliyor.
 
400 yıl boyunca aktif olmayan yanardağ, 3 yıl önce faaliyete geçmişti. En son patlama ise sene başında meydana gelmiş, patlama sonucu 16 kişi hayatını kaybetmiş, 25 kişi evlerinden tahliye edilmişti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.