Kukla grupların İslam’a zarar vermesi önlenmeli

Kukla grupların İslam’a zarar vermesi önlenmeli

İskenderov, radikal grupların İslamın imajına zarar verdiğini vurguladı

İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu (İKGF-Dİ) Genel Sekreteri Büyükelçi Elşad İskenderov, "Kukla grupların İslamın imajına zarar vermesini ve gençlerin enerjilerini kötü yöne sevk etmelerini önlemeliyiz" dedi.
 
İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) bünyesindeki İKGF-Dİ'nin 2. Olağan Genel Kurulu, Dünya Ticaret Merkezi'nde başladı.
 
Genel kurulun açılışını yapan İskenderov, forumun öyküsünün 2004'te İstanbul'da başladığını belirterek, İslam Konferansı Dışişleri Bakanları Toplantısında bu yolun açılması için karar verildiğini söyledi.
 
Böyle bir platform kurulmasından hiçbir zaman vazgeçmediklerini ifade eden İskenderov, bu organizasyonla ilk defa 57 İslam ülkesinin gençlerinin bir araya getirildiğini anlattı.
 
İskenderov, İslam gençliği konusunda hiçbir araştırma, istatistik olmadığını belirterek, bu nedenle 18-27 yaş arasındaki 57 ülkedeki gençlere ilişkin bir çalışma gerçekleştirdiklerini kaydetti.
 
İslamofobi ile mücadele 
 
Forum olarak İslamofobi ile mücadele ettiklerini vurgulayan İskenderov, konferanslar ve uluslararası organizasyonların katılımıyla Avrupa'da seminer düzenlediklerini anlattı.
 
İslamofobi ile mücadele konusunda Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi ile görüşme içinde olduklarını dile getiren İskenderov, Filistin sorunu ve Gazze krizi gibi birçok sorunun dikkatlerini çektiğini söyledi.
 
İskenderov, İsrail devletinin adalet taleplerini dikkate almadığını, İsrail'deki gençlere Gazze konusunda mesaj göndererek, soykırımın tekrarlanmaması konusuna dikkat çektiklerini kaydetti.
 
Yaptıkları kampanyalarla İslam'ın sesinin dünyanın her yerinde duyulmasını sağladıklarını dile getiren İskenderov, sosyal medya faaliyetlerine öncelik verileceğini kaydetti.
 
İskenderov, radikal grupların İslamın imajına zarar verdiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:
 
"Radikal ve insani olmayan grupların Türkiye'nin sınırında, Kobani'de baskı yaparak gençleri kendi taraflarına çekmemeleri için faaliyete geçmeliyiz. Bunların arasında intikam isteyenler, macera arayanlar, kimlik arayanlar, ideoloji arayanlar var. Bunlar için strateji oluşturmamız kazım. Kukla grupların İslamın imajına zarar vermesini ve gençlerin enerjilerini kötü yöne sevk etmelerini önlemeliyiz".
 
İstanbul Gençlik Manifestosu yayınlanacak
 
İskenderov, 10 yıl için 10 hedef belirlendiğini dile getirerek, İstanbul Gençlik Manifestosu'nun genel kurulun sonunda yayınlanacağını kaydetti.
 
Genel kurul için Suriye, Irak ve Filistin'in de yer aldığı 45 ülkeden gelen 18-35 yaş arasındaki katılımcılar, mezhepsel çatışmalar, şiddet odaklı radikal akımlar, kadın hakları ve eğitim gibi konuları masaya yatıracak.
 
Gözlemci ülkeler olarak Bosna Hersek ve Rusya Federasyonu adına Tataristan ile Gürcistan, Romanya, Ukrayna'nın da aralarında bulunduğu 10 ülke temsilcisinin Müslüman azınlıklar adına hazır bulunduğu genel kuruldaki çalışmaların sonucu "İstanbul Gençlik Manifestosu" adıyla yayınlanacak. 11 Ekim'de sona erecek genel kurulda, yönetim kurulu başkanı ve üyeler seçilerek, beş yıllık yönetim kadrosu belirlenecek.
 
aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.