Kuğu avcısına 3 bin lira ceza

Kuğu avcısına 3 bin lira ceza

Van’ın Erciş ilçesinde sazlık alanda pompalı tüfekle ateş edilerek yaralanan nesli koruma altındaki Ötücü Kuğu, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Hayvan Hastanesi’nde tedaviye alındı.

Kuğuyu vuran kaçak avcı O.K.’ya Orman ve Su İşleri Bakanlığı 14’üncü Bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından 3 bin 283 TL ceza kesildi. Rusya’nın Sibirya bölgesinden Van Gölü çevresindeki sulak alanlara gelen kuğuyu denetimler sırasında bulan Doğa Koruma Milli Parklar Van Şube Müdürü Yunus Bakıcı, “Nesli koruma altında bulunan Ötücü Kuğu, rastgele sıkılan kurşunların hedefi olmuştur. Kuğuyu vuran kişi suçüstü yakalanarak gerekli ceza verilmiştir.” dedi. Ötücü Kuğu’ların çok az kaldığına dikkat çeken Veterinerlik Fakültesi Müdürü Doç. Dr. Lokman Aslan da hayvanın  kanat ve ayaklarında saçmadan dolayı kırıklar olduğunu, iyileşir iyileşmez tekrar doğaya salınacağını söyledi.

    Wikipedia’ya göre ördekgiller familyasına ait olan Ötücü Kuğular, 8 ila 15 kilo ağırlıktadır. Köşeli bir başa ve sarıdan siyaha değişkenlik gösteren bir gagaya sahiptir. Zamanlarının çoğunu yüzerek, suda yiyecek arayarak geçirirler. Ötüşleri, derinden gelen kaz sesine benzer. Boyutlarına rağmen iyi uçarlar. Kışları geçirmek üzere yüzlerce mil katlederek kuzey Avrupa ve doğu Asya’ya göç ederler.

Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.