Kudüs'te 'Toprak Günü' gerilimi

Kudüs'te 'Toprak Günü' gerilimi

17 kişi yaralandı, 8 kişi gözaltına alındı

İsrail güvenlik güçlerinin Kudüs'te Filistinli göstericilere müdahalesinde 17 kişi yaralandı, 8 Filistinli gözaltına alındı.
 
Görgü şahitlerinden alınan bilgiye göre, İsrail'in Filistin topraklarını 38 yıl önceki işgalini protesto amacıyla 30 Mart'ta düzenlenecek "Toprak Günü" etkinlikleri öncesinde binlerce Filistinlinin katılımı ile Kudüs'te düzenlenen gösteriye polis müdahale etti. İsrail polisinin Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinin Şam Kapısı girişini ve Selahaddin Caddesi'ni trafiğe kapatan Filistinli gruba müdahalesinde 17 kişi yaralandı ve 8 kişi gözaltına alındı.
 
Toprak Günü münasebetiyle Filistin bayrakları ile "Filistin Arap toprağıdır" pankartları açarak eylem yapan göstericilere İsrail polisi, ses bombası ve plastik mermiyle müdahalede bulunduğu bildirildi.
 
-Filistin'de Toprak Günü
 
İsrail, 30 Mart 1976'da Filistinlilere ait yüzlerce dönüm araziye el koymuştu. Filistin halkı, olayı protesto etmek için genel grev düzenlemiş, protestolara katılan Filistinlilere İsrail askerleri tarafından ateş açılması sonucu 6 kişi ölmüş, yüzlerce kişi de yaralanmıştı.
 
Bu nedenle her yıl 30 Mart'ta 'Toprak Günü' etkinlikleri düzenleyen Filistin halkının bu davranışı, İsrail işgaline karşı direnişin göstergesi olarak nitelendiriliyor.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.