Kudüs'te Filistinli gence gece saldırısı

Kudüs'te Filistinli gence gece saldırısı

Yahudi yerleşimcilerin "Pisgat Ze'ev" yerleşim bölgesinde bir Filistinliye saldırdı

Yahudi yerleşimcilerin gece saatlerinde "Pisgat Ze'ev" yerleşim bölgesinden geçen Doğu Kudüslü bir Filistinliye saldırdığı bildirildi.
İsrail Polis Sözcüsü Luba Simari, yaptığı yazılı açıklamada, Doğu Kudüslü Filistinli bir gencin gece saatlerinde "Pisgat Ze'ev yerleşim bölgesinden geçerken 3 Yahudi gencin saldırısına uğradığını" ifade etti.
Açıklamada, hafif yaralanan Filistinlinin İsrail hastanesinde tedavi altına alındığı, İsrail polisinin saldırganları bulmak için geniş çaplı arama başlattığı kaydedildi.
Emniyet kaynakları ve görgü tanıkları Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik saldırılarının çoğunlukla Doğu Kudüs çevresinde yaşandığını belirtti.
Dünyanın farklı ülkelerinden getirilerek İsrail yönetiminin işgal politikası çerçevesinde Batı Şeria ve Doğu Kudüs'e yerleştirilen Yahudi yerleşimcilerin silah taşımaları ve Filistinli sivilleri zaman zaman sözlü ya da fiziksel olarak taciz etmeleri, yerel halk ile yerleşimciler arasında sürtüşmelere neden oluyor.
İsrail, Batı Şeria'yı Yahuda ve Samarya şeklinde adlandırarak kendi toprağı olarak görüyor. Batı Şeria'da 2 milyon 300 bin, Doğu Kudüs'te ise 200 bin Yahudi yerleşimci bulunuyor.
 
Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.