Kudüs'te buruk bayram

Kudüs'te buruk bayram

Kudüslü müslümanlar bayramı buruk geçirirken, camilerde şiddetin son bulması için dualar ediliyor

İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırısında binden fazla Filistinlinin hayatını kaybetmesi nedeniyle Kudüslü müslümanlar bayramı buruk geçirirken, camilerde şiddetin son bulması için dualar ediliyor.
 
Ramazan boyunca yoğunluğun yaşandığı Kudüs sokakları ramazan bayramıyla beraber adeta hüzne gömüldü. Gazze'deki saldırılar durmaksızın devam ederken, Kudüs'te de şehre belirgin bir sessizlik hakim. Sokaklar bomboş, dükkanlar kapalı, insanların yüzünde kaygı gözlemleniyor.
 
AA muhabirine konuşan Kudüslü Samir Naşhaşibi (62) Gazze'deki zulümden dolayı son derece üzgün olduklarını belirterek, en kısa zamanda bir ateşkesin imzalanmasını arzuladıklarını ifade ediyor. "Binden fazla insan öldü Gazze'de. Değer mi buna?" diye soran Naşhaşibi, "Bütün bu savaşı İsrail başlattı. Umarım Gazze'ye yardım götürülmesini sağlayan kapılar en kısa sürede açılır. Bölgedeki hastaneler hastalarla dolup taştı ve bu insanların yardıma ihtiyacı var" ifadelerini kullanıyor.
 
Özellikle camileri dolduran Kudüslü Filistinliler, bayramda Gazze'de kan ve gözyaşının dinmesi için ellerini semaya kaldırıyor. Önceki bayramlarda oldukça hareketli olan Eski Şehir ve çevresinin bu bayramda oldukça sakin olduğu gözleniyor.
 
Bir başka Filistinli Davud Ömer (51), Gazze'deki kardeşleri bayram kutlayamazken kendisinin mutlu olmasının imkansız olduğunu belirterek, "Kudüs'te kimsenin bayram kutladığı yok. Sokaklar bomboş. Çocuklar bile mutsuz" diyor.
 
Bilal (74) isimli vatandaş da ellerini semaya açarak sürekli dua ettiğini vurgulayarak, Arap ülkelerinin Gazze halkına yardım etmemesinden yakındı. İsrail'in masum sivilleri öldürmesinin yanına kalmayacağını belirten Bilal, özgür Filistin devleti kurulduğu zaman gerçek bayramı yaşayacaklarını ifade etti.
 
İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırıları halen yoğun şekilde devam ederken, 7 Temmuz'dan bu yana hayatını kaybeden Filistinli sayısı bin 119'a, yaralılar ise 6 bin 550'ye yükseldi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.