Kudüs'te bir şehri önemli kılan her şeye saldırılıyor

Kudüs'te bir şehri önemli kılan her şeye saldırılıyor

Mescidi Aksa İmamı Muhammed Ahmed Husein: - "Mescid-i Aksa'da ve Kudüs'ün tamamında yaşananlar çok acı. Kudüs'te bir şehri önemli kılan her şeye saldırılıyor"

Filistin Müftüsü ve Mescid-i Aksa İmamı Muhammed Ahmed Husein Kudüs'teki son duruma ilişkin, "Mescid-i Aksa'da ve Kudüs'ün tamamında yaşananlar çok acı. Kudüs'te bir şehri önemli kılan her şeye saldırılıyor" dedi.
 
İmam Muhammed Ahmed Husein, Bosna Hersek ziyareti kapsamında ilk olarak Bosna Hersek Reis-ul Uleması Husein Kavazoviç ile görüştü.
 
Husein, Kavazoviç ile iki ülkede yaşayan Müslümanların yaşadığı sorunlara ilişkin görüş alışverişinde bulunduğunu söyledi.
 
İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerinden duyduğu mutsuzluğu dile getiren Husein, "Gerçekten de Mescid-i Aksa'da ve Kudüs'ün tamamında yaşananlar çok acı. Kudüs'te bir şehri önemli kılan her şeye saldırılıyor, özellikle de Mescid-i Aksa'ya. Kiliseler de bu saldırılardan payını alıyor, saldırganlar için cami ya da kilise fark etmiyor. İbadethanelerimize grafit ve ırkçı semboller yazıyorlar" diye konuştu.
Husein, İsrail hükümetinin camilere yönelik saldırıları desteklediğini ve bu desteğin Kudüs'teki durumu daha da zorlaştırdığına dikkati çekti.
 
Camilere yönelik sürekli saldırılar düzenlendiğini vurgulayan Husein, "İsrail hükümetinin bu saldırıları desteklemesinden dolayı endişeliyiz, çünkü radikaller sürekli Mescid-i Aksa'nın yıkılmasını ve onun yerine Süleyman Tapınağı'nın inşa edilmesini istediklerini dile getiriyorlar. Onlar Filistin'de bu ırkçı projeyi gerçekleştirerek, ülkedeki tüm değerlerimizi yıkmak istiyorlar" şeklinde konuştu.
 
"Avrupa'nın Kudüs'u, Saraybosna"
 
Husein, Saraybosna'nın farklı ırkları ve dinleri bünyesinde yaşatmasından dolayı "Avrupa'nın Kudüs'u" olarak nitelendirildiğini, kendisinin de barış, işbirliği ve bu birliği desteklediğini söyledi.
 
Bosna Hersek'te Dinlerarası Konsey'in kurulu olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Husein, "Biz de bu tür şeyleri destekliyoruz çünkü bu şekilde diyalog kurulabilir ve sorunlar çözülebilir. Ancak bu şekilde Müslüman, Katolik ve diğer dinler arasında birliktelik sağlanmış olur ve Bosna Hersek'te istikrar ve güvenlik sağlanabilir. Gördüğüm kadarıyla burada da Kudüs'te olduğu gibi kilise, cami ve sinagog birbirine çok yakın mesafede bulunuyor" diye konuştu.
 
Bosna Hersek Reis-ul Uleması Kavazoviç de Filistinli misafirini ağırlamaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.
 
Bosna Hersekli Müslümanlar ile Filistinliler arasında derin bir bağ olduğunu ifade eden Kavazoviç, "Bosna Hersek'te yaşayan Müslümanlar Filistin hakkında özel duygular besliyor, özellikle de Mescid-i Aksa'ya karşı. Misafimizin burada olduğu bir kaç gün içerisinde, iki ülkede yaşayan Müslümanların hayatı ile ülkeler arasındaki ilişkiler, insani yardım, eğitim ve benzeri konular hakkında konuşacağız" şeklinde konuştu.
"Kudüs'ün yahudileştirilme çalışmaları"
 
Husein, Bosna Hersek Reis-ul Uleması Kavazoviç ile görüşmesinin ardından, Saraybosna Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ndeki öğrencilere hitap etti.
 
Öğrencilere Kudüs'un bilinmeyenlerini anlatan Husein, Kudüs'ün yahudileştirilmeye çalışılmasından ve sürekli yeraltı tünellerinin kazılmasından dolayı şehrin statiğinin bozulduğunu söyledi.
 
Husein, Kudüs'ün hem Müslümanlar hem de Katolikler için çok özel bir şehir olduğunu belirterek, burada çok sayıda tarihi yapıtların yer aldığını ama çoğunun İsrail saldırılarının kurbanı olduğunu da sözlerine ekledi.
 
Filistin Müftüsü ve Mescid-i Aksa İmamı Muhammed Ahmed Husein, Bosna Hersek temasları kapsamında Zenitsa, Mostar ve Srebrenitsa şehirlerini de ziyaret edecek
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.