Kudüslü Müslümanlar 'Aksa zaferini' kutluyor

Kudüslü Müslümanlar 'Aksa zaferini' kutluyor

Kudüslü alimlerin Aksa'da namaz kılma çağrısının ardından, Filistinliler tarihi Eski Şehir bölgesinde kutlamalar yaptı.

Kudüslü alimlerin Mescid-i Aksa'ya giriş çağrısının ardından Filistinli Müslümanlar sevinç gösterilerinde bulundu.

Alimlerin çağrısından sonra Harem-i Şerif'in de içinde bulunduğu Eski Şehir bölgesinin farklı noktalarında kutlama yapan Filistinli kadın, erkek, çocuk ve yaşlılar mutluluktan gözyaşı döktü. Filistinliler kutlamaları sırasında zaman zaman tekbirler getirerek, sevinç çığlıkları attı.

AA muhabirine açıklama yapan Filistinli vatandaşlardan Nehle İbrahim, "Kudüslülerin fedakarlıkları, yorgunlukları boşa gitmedi. Ancak Allah'ın yardımıyla zafere ulaştık. Tek isteğimiz Mescid-i Aksa'daki hakkımızdır. Bu zafer, tüm Müslümanlarındır." dedi.

Filistinli genç Abdurrahman Nitşe de "Biz Mescid-i Aksa'nın murabıtlarının (gönüllü muhafızlar) sayısının bu kadar olmasına şaşırdık. Bu sayı ve birlik, Aksa konusundaki taleplerin gerçekleştirilmesini sağladı." ifadelerini kullandı.

Ayet Colani isimli kadın ise "Sevinçten kalbim duracak gibi oluyor. Bugün olan bizim için büyük bir fetih gibidir, büyük bir mutluluktur. Bugün bu hakkımızı nasıl aldıysak inşallah Kudüsümüzü de geri alacağız ve onlardan temizleyeceğiz." diye konuştu. 

Olayın ardından Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatan İsrail güçleri, Harem-i Şerif'in iki kapısını 16 Temmuz Pazar günü açmış, ancak kapılara elektronik metal arama dedektörleri yerleştirmişti.

İsrail Güvenlik Kabinesi'nin aldığı karar üzerine Mescid-i Aksa'nın kapılarındaki dedektörler 25 Temmuz'da kaldırılmıştı.

Filistinliler, dedektörlerin yerleştirildiği günden beri Aksa'nın kapılarında toplanarak namazlarını burada eda ederken, sık sık İsrail polisinin sert müdahalelerine maruz kalıyordu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.