Kudüs ve Batı Şeria'da göstericilere müdahale

Kudüs ve Batı Şeria'da göstericilere müdahale

İsrail polisinin, Doğu Kudüs ile Batı Şeria’nın Beytullahim kentinde barışçıl gösteri düzenleyen Filistinliler'e müdahalesinde 16 kişi yaralandı.

İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te ABD'nin "Kudüs kararını" protesto eden Filistinlilere müdahalesinde 4 Filistinli yaralandı.

Doğu Kudüs'teki Selahaddin Caddesinde toplanarak ellerinde Filistin bayraklarıyla slogan atan sivil halka, İsrail güçleri atlı polisler ve ses bombalarıyla müdahale etti.

Göstericilerin ellerindeki Filistin bayraklarını toplayan İsrail polisi ile Filistinliler arasında şehrin sokaklarında kovalamaca yaşanıyor.

Filistin Kızılayı'ndan yapılan açıklamada, İsrail polisinin saldırısında 4 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

Ara ara yeniden toplanmaya çalışan Filistinli göstericiler, sokak aralarından slogan atmaya devam ediyor.

İsrail polisi ise toplanmaya çalışan Filistinlilere ses bombası ve atlı birliklerle müdahalesini sürdürüyor.

Beytullahim’de 12 Filistinli yaralandı
İşgal altındaki Batı Şeria’nın Beytullahim kentinde, İsrail askerleri ile Filistinliler arasında çıkan arbedede 12 göstericinin yaralandığı bildirildi.

Filistin Kızılayı’ndan yapılan yazılı açıklamada, işgal altındaki Batı Şeria’nın güneyindeki Beytullahim kentinde İsrail askerlerinin, Filistinli göstericilere göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi ile yaptığı müdahalede 12 kişinin yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, gösterilerin devam ettiği bölgede Filistin Kızılayı’nın gazdan etkilenen, plastik mermi isabet etmesiyle yaralanan Filistinlilere anında müdahale ettiği ve yaralıların durumunun iyi olduğu kaydedildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı birimlerinde olağanüstü hal ilan etti
Filistin Sağlık Bakanı Cevad Avad, yaptığı yazılı açıklamada, işgal altındaki Batı Şeria'da ABD Başkanı Donald Trump’ın "Kudüs kararını" protesto amacıyla devam eden gösteriler nedeniyle bakanlığa bağlı tüm birimlerde olağanüstü hal ilan edildiğini duyurdu.

Açıklamada, Gazze ve Batı Şeria’daki tıbbi personele hazır olmaları, ek olarak acil servis, kan bankası ve diğer birimlerin, İsrail askerlerinin müdahalelerinde yaşanan yaralanma durumlarına karşı teyakkuzda olmaları talimatı verildiği belirtildi. 

ABD Başkanı Trump'ın Kudüs kararını protesto amacıyla başlayan gösteri ve saldırılarda şimdiye kadar 4 Filistinlinin şehit olduğuna vurgu yapılan açıklamada, bin 100 Filistinlinin de gaz, gerçek ve plastik mermilerden yaralandığı, bazılarının olay yerinde tedavi edildiği, bazılarının da hastanelere kaldırıldığı kaydedildi. AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.