Kudüs şehitleri Kayseri'de anıldı

Kudüs şehitleri Kayseri'de anıldı

İHH Kayseri İnsani Yardım Derneği, Kayseri'de “Kudüs ve Şehadet Günü” etkinliği düzenledi. İHH Başkanı Bülent Yıldırım, gecede önemli bir konuşma yaptı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İslam coğrafyasına büyük bir saldırı olduğunu belirterek, "Hristiyanlar, Yahudliler ve Mecusiler birleşmiş sadece Müslüman öldürüyorlar. Biz ise partilere, STK'lara, gruplara, cemaatlere ayrılmışız, birliğimizi beraberliğimizi koruyamıyoruz" dedi.
Yıldırım, İHH Kayseri Şubesi tarafından Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen "Kudüs ve Şehadet" programında yaptığı konuşmada, dünyanın bir çok noktasında Amerika'nın, İsrail'in, NATO'nun, Çin'in, Fransa'nın Hindistan'ın, Müslümanları öldürdüğünü ama hiç bir yerde Hristiyanların Yahudileri öldürmediğini veya Hristiyanlarla Hristiyanların savaşmadığını ifade etti.

Bu ölümlerden ibret alınmadığını belirten Yıldırım, şunları kaydetti:
"Hristiyanlar, Yahudliler ve Mecusiler birleşmiş sadece Müslüman öldürüyorlar. Biz ise partilere, STK'lara, gruplara, cemaatlere ayrılmışız, birliğimizi beraberliğimizi koruyamıyoruz. Bizim için bu ölümler hala mı ibretlik değil? Bir tane Hristiyan'ın bir Hristiyan'ı öldürdüğünü bana söyleyin. Herkes Müslüman öldürüyor biz ise bir araya gelemiyoruz. Herkesin kendi grubu var, herkes kendi aşiretini kurmuş. Allah Müslümanlara akıl fikir versin. En büyük teşkilat İslam ümmetinin teşkilatıdır. En büyük dava İslam davasıdır. Biz İslami hareket olarak ümmetin hareketiyiz. Grupçuluğu, hizipçiliği bırakmak zorundayız. Bombalar düştüğü zaman 'şu bu gruptan o ölmesin', 'bu o gruptan ölmesin' demiyor. Bosnayı, Çeçenistan'ı, Bağdat'ı dünyadaki bütün savaş bölgelerini gördüm. Emperyalistler, siyonistler bombayı attığı zaman 'bu kız açık ölmese de olur', 'bu kız kapalı ölsün', 'bu layiktir', 'bu İslamcıdır', bu falan mezheptir diye ayrım yapmaz' Müslüman coğrafyasındaki herkese bomba yağdırırlar."

Dönemin İslam birliği dönemi olduğunu dile getiren Yıldırım, "Söz bitmiştir, fiili adımlar atma zamanıdır" dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.