Kudüs kararının İttihad-ı İslam’a vesile olmasını niyaz ediyoruz

Kudüs kararının İttihad-ı İslam’a vesile olmasını niyaz ediyoruz

Şûra Vakıflar Konfederasyonu Yönetim Kurulu, Kudüs ile ilgili bir açıklama yayınladı

Risale Haber-Haber Merkezi

Şûra Vakıflar Konfederasyonu Yönetim Kurulu, Kudüs ile ilgili bir açıklama yayınladı. “Zulme Karşı İzzetli Duruş, Her İnsanın Kutsi Görevidir” başlıklı açıklamada Amerika kınanırken, İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısında alınan Doğu Kudüs’ün Filistin devletinin başkenti ilan edilmesi desteklendi ve bunun İttihad-ı İslam’a vesile olması niyaz edildi.

Açıklama şöyle:

Cenab-ı Allah tarafından, etrafıyla birlikte kutsal kılınan Mescid-i Aksâ; Müslümanlar için Mekke-i Mükerreme’deki Mescid-i Haram ve Medine-i münevvere’deki Mescid-i Nebevi’den sonraki üçüncü kutsal mabet ve Peygamber Efendimizin (s.a.v) Miraç yolculuğunda Mekke'den Kudüs'e, Kudüs'ten arş-ı âlâya yolculuk yaptığı ve müjdelerle döndüğü, ilk kıblemizdir.

Kudüs bizim İslami, milli ve insani davamız olmuştur. Müslümanlar fethettiği her yerde olduğu gibi Kudüs’te de Hıristiyan ve Yahudilerin kutsalına halel vermemiştir. Bilakis imkân vermiştir.

Cenab-ı Allah Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerimde: “Allah’ın mescitlerinde, O’nun adının zikredilmesini engelleyip, onların harap olmasına çalışandan daha zalim kim vardır” (Bakara 114) buyurmuştur.

Büyüklerimizin ifadesiyle “kararan gecelerin sabahı erken olur.” İnşallah bu sıkıntılar İslam âleminin kardeşliğinin, uhuvvetini güçlendirip ve neticede İslam âleminin ittifakının, İttihad-ı İslam'ın doğum sancılarının olduğunu ümit etmekteyiz.

Peygamber Efendimiz (s.a.v), “Bir kötülük gördüğünüz zaman elinizle, buna gücünüz yetmezse dilinizle, ona da gücünüz yetmezse kalben buğz ediniz.” (Tirmizi, Fiten, 11; İbnu Mace, Fiten, 20) buyurmaktadır.

Bediüzzaman, “Bu zamanın en büyük farz vazifesi ittihad-ı İslam’dır”. (Hutbe-i Şamiye)  “Bir fikre davet, cumhur-u ulemanın kabulüne vabestedir. (Yani bir fikrin kabulü âlimlerin tamamının kabulü ile olur.) Yoksa davet bid'attır, reddedilir”. (Mektubat) demektedir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi; “Biz Müslümanlar için, mübarek beldelerimizi korumak imkân değil, iman meselesidir.”

Filistinli kardeşlerimize yapılan zulümlere üzülüyoruz. Kudüs’ün ABD tarafından başkent olacağı kararını şiddetle kınıyoruz. 

Filistinli kardeşlerimize de "Ümitvar olunuz şu istikbal inkılabatı içinde en yüksek gür seda İslam'ın sedası olacaktır" müjdesi ile sabır, metanet ve mücadeleye devam edeceğiz. Sebepler dairesinde fiili duamızı yapıp, Tevfikı Allah’tan beklemeliyiz.

Bu vesileyle tarih boyunca kanayan bir yara olarak devam eden İsrail’in ABD destekli istilacı tutumunu sona erdirmek için gerek ülkemizin gerekse uluslararası toplumun yaptığı çabaları boşa çıkaracak, dünya barışını tehdit edecek her türlü açıklamayı, sorumsuz davranışı ve politik yaklaşımları kimden gelirse gelsin kınıyoruz. Kudüs’ü Filistin’in Başkenti ilan eden başta Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere diğer İslam ülkeleri başkan ve yetkililerini tebrik ve teşekkür ederiz. Kararlarını sonuna kadar destekliyoruz. Müslümanların ilk kıblegahı Mescid-i Aksa’yı ve dolayısı ile bu kutsal şehre, tekrar huzur ve barışın gelmesini, ittihad-ı İslam’a vesile olmasını Rabbimizden niyaz eder, Filistin halkı ile dayanışma içinde olduğumuzu kamuoyuna saygı ile duyurur, tüm sivil toplum kuruluşlarını ve halkımızı desteklemeye davet ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.