'Kudüs Filistin’in başkenti ve tüm Müslümanların kutsalıdır'

'Kudüs Filistin’in başkenti ve tüm Müslümanların kutsalıdır'

Mavi Marmara Derneği'nin açıklamasında, Müslüman ülkelerin İsrail ile siyasi, ticari, diplomatik ve ekonomik ilişkilerini kesmesi gerektiğini belirtilerek, "Kudüs Filistin’in başkenti ve tüm Müslümanların kutsalıdır." denildi.

Mavi Marmara Derneği, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması kararına karşı, Müslüman ülkelerin tamamının İsrail ile siyasi, ticari, diplomatik ve ekonomik ilişkilerini kesmesi gerektiğini bildirdi.

Mavi Marmara Derneğinden yapılan yazılı açıklamada, ABD'nin uluslararası hukuka aykırı şekilde büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararı aldığı hatırlatılarak, hangi görüşten, siyasi partiden olursa olsun herkesin Filistin'e destek olması gerektiği kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Hatırlatmak isteriz ki büyüyecek olan şiddet sarmalı din, dil ve ırk ayırt etmeksizin hepimizi yaralayacaktır. Bu doğrultuda Müslüman ülkelerin tamamı İsrail ile siyasi, ticari, diplomatik ve ekonomik bütün ilişkilerini kesmeli ve Filistin aleyhine, İsrail işgali lehine olan tüm anlaşmaları ve mahkeme kararlarını iptal etmelidir. Bu bağlamda atılacak en somut adımlardan biriyse düşürülen Mavi Marmara Davası'nın yeniden açılması olacaktır. Buradan bir kez daha dile getiriyoruz ki Kudüs Filistin’in başkenti ve tüm Müslümanların kutsalıdır."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.