KÜ'de Tezsiz İkinci Öğretim Yüksek Lisans Programı Açıldı

KÜ'de Tezsiz İkinci Öğretim Yüksek Lisans Programı Açıldı

Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) yüksek lisans ve doktora programına, güz dönemi için lisansüstü öğrenci alımı gerçekleştirecek.

KÜ'den yapılan yazılı açıklamada, üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde 2014 - 2015 öğretim yılı güz dönemi için ikinci öğretim tezsiz yüksek lisans programları olan, Eğitim Yönetimi ve Denetimi, Eğitim Programları ve Öğretimi, Felsefe, İşletme, Kamu Hukuku, Özel Hukuk, Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerinin açıldığı bildirildi.
 
Açıklamada KÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız da, genellikle çalışanların mesai saatlerinden ötürü yüksek öğrenimlerine devam edemediklerini belirtti.
 
Yıldız, yeni açılan programlar için özellikle hem iş hem de öğrenim hayatını sürdürmek isteyen kişileri desteklemeyi amaçladıklarını vurguladı.
 
Açıklamada ayrıca şu görüşlere yer verildi:
 
"Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde açılacak olan programları için Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) ve Yabancı Dil şartı aranmamaktadır ve programlar ücretlidir. Öğrenim ücretinin kredi saat başına 120 liradır. Bir dönem için ders aşaması için en çok bin 800 lira olmaktadır. Başvuru tarihlerinin 26-27-28 Ağustos 2014 olduğu programlar çalışanlar için bir avantaj olmaktadır."
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.