Küçük Sözler çocuk eğitiminde kullanılabilir

Küçük Sözler çocuk eğitiminde kullanılabilir

Eğitimci Yazar Ali Irmak, Değerler Sempozyumunda Bediüzzaman'ın sunduğu değerler haritasından bahsetti.

Risale Haber - Haber Merkezi
 
Atatürk Üniversitesi, Üsküdar Üniversitesi, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Erzurum Valiliği tarafından düzenlenen “Uluslararası İnsani Değerlerin Yeniden İnşası Sempozyumu”nda, Risale Akademi adına tebliğ sunan Eğitimci Yazar Ali Irmak, Küçük Sözler'in çocuk eğitiminde kullanılabilecek önemli bir eser olduğunu ifade etti. 
 
Çocuklara yönelik yazılmış hikayelerden oluşan elliden fazla esere sahip Ali Irmak sunduğu tebliğde şunları kaydetti: "Bediüzzaman Said Nursi’nin kaleme aldığı ve Sözler kitabının ilk Sekiz Sözünü içeren Küçük Sözler ismiyle meşhur olmuş eseri, bir takım değerlerin her yaş grubunun, özellikle pedagojik eğitim bakımından çocuk eğitiminde kullanılabilecek önemli bir eserdir. Bediüzzaman’ın Küçük Sözler adlı eserinde yer alan hikâyeler incelediğimizde geniş bir değerler haritası önümüze çıkar.
 
Bediüzzaman, Şualar adlı eserinde; Nev-i insanın dörtten birini teşkil eden çocuklar, âhiret imanıyla insanca yaşayabilirler ve insaniyetin istidatlarını taşıyabilirler. Yoksa, elîm endişeler içinde, kendini uyutturmak ve unutturmak için çocukça oyuncaklarıyla, haylâz bir hayatla yaşayacak…” der. Değerler Eğitiminin amacını en güzel şekilde ifade eden bu sözün, teorisyenlerin ve uygulayıcıların çıkış noktası olabileceği kanaatini taşımaktayım. Değerler Eğitiminin amacı çocukların insanca yaşayabilmeleri ve bu yönde kabiliyetlerini geliştirmeleri değil midir? Eğer yeniden bir inşa söz konusu olacaksa çocuklara ahiret inancının verilmesi, iki dünya arasındaki ilişkisinin dengeli bir şekilde kurulması gerekmektedir. "
 
Sunumunda "Hisseden Yürekler" Etkinliği örneğinin uygulama sonuçlarından da bahseden Irmak; uygulamaya katılan öğrencilerde, Allah’ın isimleri ve kâinattaki yansımaları konusunda farkındalık düzeylerinin arttığını ve bu farkındalığı davranışlarıyla da gösterdiklerini belirtti. Irmak mevcut çalışmalarından örnekler vererek sunumunu tamamladı. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum