Kuba Camii Sultanahmet’i aratmayacak

Kuba Camii Sultanahmet’i aratmayacak

Büyükçekmece’de bulunan ve bölgenin en büyük camii olarak bilinen Kuba Camii’ne belediye tarafından yaptırılan avlu ve şadırvan tamamlandı.

Sultanahmet’i aratmayacağı belirtilen cami, yeni yapılan avlusu ve eklenen sosyal donatı alanlarıyla Ramazan ayında bölge halkının hizmetine girecek.
 
Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Kuba Camii’ni ziyaret ederek yapımı tamamlanan avlu ve şadırvanı inceledi. Belediye Başkan Yardımcısı Maksude Özdoğan Sak ve Kuba Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Bekaroğlu’ndan bilgi alan Akgün, yaz mevsiminin sıcağından ve kış mevsimin olumsuz hava koşullarından cami cemaatinin etkilenmemesi için avlunun üzerinin açılıp kapanabilecek şekilde düzenlenebilmesi yönünde talimat verdi. 
 
Konuya ilişkin açıklama yapan Hasan Akgün şunları söyledi: “Yaklaşık 1 hafta sonra Ramazan’a gireceğiz. Bu durumu göz önünde bulundurarak Kuba Camii’ne ek olarak yapılan avlu ve şadırvanı tamamladık. Kütüphanesi, dini eserlerin satışının yapılabileceği dükkanları, çay ve çorba evleri ile Sultanahmet’i aratmayacak bir dini tesis planladık. Mübarek Ramazan’ı vatandaşlarımızın en iyi şekilde geçirebilecekleri, teravih namazı öncesi ve sonrası hoşça vakit geçirebilecekleri, bu mübarek ayın tüm güzelliklerini yaşayabilecekleri bir ortam sağlıyoruz. Kuba Camii Ramazan etkinlikleri ile de Sultanahmet’i aratmayacak.”
 
'10 BİN KİŞİ FAYDALANABİLECEK'
 
Caminin otoparkı üzerine yaptırılan avlu ve şadırvana ek olarak kütüphane, kadın ve erkek taziye evleri, dini eserlerin satılacağı dükkanlar bulunuyor. Ayrıca vatandaşlara çorba ikramı yapılabilecek bir de çorba salonu hizmete girecek. Cami avlusunun üzerine açılıp kapanabilecek bir çatı düzenlemesi de planlanıyor. Otopark ve üzerine yapılan son cemaat alanı düzenlemesiyle Kuba Camii, 10 bin kişinin yararlanabileceği dev bir dini tesis haline getirildi.
 
Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.