Kritik zamanı krite etmek

Kritik bir kasıma az bir zaman kaldı. Her an kritik bir zaman dilimi değil mi? Her şeyden önce zamanı krite etmeli değil miyiz; yaşadığımız meşguliyetler çağında?

Zamanım az deriz, zaman yok deriz, yoğunum deriz, zaman fukaralığından şikâyet eder; siyasi meseleleri krite etmeye, yorumlar yapmağa, yorumlar dinlemeyi bir şekilde zaman buluruz.

Evet, bir kasım önemli; siyasi seçimden dolayı değil, ona yüklenen anlamdan dolayı. Sanki seçim değil varlık yokluk meselesi.

Cumhuriyet kritik bir dönemeçten geçiyor, ülke önemli bir tercih kavşağında, halk ferasetini ve dirayetini gösterme çizgisinde… Dünyanın sonu değil elbet; bilinmez belki de yeni bir dünyanın başlangıç arifesindeyiz.

Dirayetli devlet olma veya vesayetler ülkesi olma tercihi nicedir üzerimizde gezen büyük bir ağırlık. O ağırlığı dirayet yönünde hafiflettiğimizde Ortadoğu yeniden şekillenecek, dünya dengeleri yeniden düzenlenecek.

İmanı mevzuların konuşulduğu sohbetlere gitmek, Allah’ın zikredildiği meclislere daha ciddi devam etmek, namazı cemaatle camide tadil-i erkânla kılmak, seherde mahviyet huşu ve hulus-u kalple dua etmek, duaları birleştirmek, duaları devamlı kılmak, Müslüman arasında muhabbetin, uhuvvetin tesisi, umumi tövbe etmek, umumi sadaka vermek, emri bilma’ruf nehyi anil münkere ciddi sarılmak…

Kritik dönemeci aştıracak önemli kriterler bütün bunlar. Siyasi tarih bunları yazmayacak, yazamayacak. Zahiri şekillendiren batının derinliğini nereden bilir madde gözü ile bakanlar. Feraset, basiret, kalp gözü, gönül zenginliği; her şeyde Rahmetin izini, özünü gösterir, o görüşe göre yol çizer.

İsimler, resimler değil onlara yüklenen anlam, vazife; kaşında şu var, gözünde bu var, küçük kusurlarla uğraşmak büyük fetihleri engeller, asıl gerçeği örter, hakikati örseler.

Son on yılda yapılanlarda kusurlar olsa da gördüğümüz iyi şeylerin daha fazla olduğu, en doğrusunu Âlim ve Hâkim olan Allah bilir.

Seherde masumların duası kara bulutları dağıtabilir. Krite etmemiz gereken kritik zaman bu.

Ve sonuç ne olursa olsun; milletimiz için, bölgemiz için, ümmet için, insanlık için hayırlı olsun.

Rahman ü Rahim yar ve yardımcımız olsun. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum