Kral'ın yaptığı oyma koltuğa büyük ilgi

Kral'ın yaptığı oyma koltuğa büyük ilgi

Macaristan Prensi II. Ferenc Rakoczi’nin kendi elleri ile yaptığı oyma koltuk büyük ilgi görüyor.

Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa'da zamanında Macaristan Prensi II. Ferenc Rakoczi’nin evi olan ve günümüzde Macar Kralı'nın hatıralarının, kullandığı eşyalar ile birlikte kendi yaptığı eşyaların sergilendiği müzede bulunan oyma koltuk yoğun ilgi görüyor.

Rakoczi Müzesi'ne ziyarete gelenler en çok Macar Kralı'nın kendi eliyle yapmış olduğu oyma koltuğa ilgi gösterirken müzede bulunan ve orijinal olan alaturka tuvaletin yanı sıra kuyu bileziği ile çıkrık takımı da ziyaretçilerin dikkatinden kaçmıyor.

Rakoczi'nin kendi elleriyle yaptığı oyma koltuğa ziyaretçilerin ilgisinin yoğun olduğunu ifade eden müze görevlisi Ali Kabul, "İçinde bulunduğumuz bina Rakoczi Müzesi diye bilinen Tekirdağ'ın en özel ve seçkin yerlerinden birisidir. 18. yüzyıl Osmanlı sivil mimarisinin belki de Türkiye’deki çok az kalmış örneklerinden bir tanesidir. Müzede bulunan bazı eşyalar burada bulunmuş Rakoczi'ye ait eşyaların kopyasıdır. Burada ziyaretçiler için en çok ilgi gören üç eşyadan bahsedebiliriz.

Macarların en çok ilgi gösterdiği müzenin ikinci katında bulunan Rakoczi'nin kendi eliyle yaptığı ağaç oyma koltuktur. Macar turistlerin en çok ilgi gösterdiği merakla incelediği eşya oyma koltuktur. Bunun dışında iki objeden bahsedebiliriz. Mutfakta kuyu da bulunan kuyu bileziği ile çıkrık takımı orijinaldir. Bir de müzenin girişinde eski alaturka yekpare mermerden oyma Türk tuvaleti de o günden kalan orijinal ürünlerdendir" dedi.

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.