KPSS'siz memur alan kurumlar hangileri? İşte 2016 Listesi...

KPSS'siz memur alan kurumlar hangileri? İşte 2016 Listesi...

15 Temmuz Darbe Girişimi'nin ardından Fetullahçı Terör Örgütü ile alakası bulunan on binlerce memur görevinden uzaklaştırılmıştı. Bu durum da KPSS şartı olmadan memur alan kurumlara ilgiyi bir hayli arttırdı. Peki bu kurumlar hangileri?

2016 yılı KPSS şartsız memur olmak isteyenlerin bir hayli şanslı olduğu bir yıl. 657 Sayılı devlet memuru kanununun 59. maddesinde yer alan istisnai kadrolara zaten KPSS Şartı olmadan memur alınıyordu. Fakat 15 Temmuz Darbe Girişimi sonra kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan pek çok kişi FETÖ ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle görevinden uzaklaştırıldı ve sonra OHAL kapsamında çıkan KHK ile memuriyetten ihraç edildi.

Bu da 2016 yılında memur olmak isteyen pek çok kişi büyük bir umut oldu. 2016 yılında KPSS şartlı veya şartsız pek çok memur alımı olacağı kesin. Elbette ki memur alımlarnda KPSS'ye girecek adayların şansı daha yüksek, fakat yine de KPSS'ye girme şansı bulamayan memur adayları için de şans var.

KPSS Şartsız Memur Alımı ne zaman?

Öncelikle KPSS Şartsız memur olabilmek için 2 şart olacağı söyleniyor.  Bunlardan birisi ya çocuk esirgeme kurumunda büyümüş olmak diğeri ise sınavsız memur alımı yapan kurum ve kuruluşlara başvuruda bulunmaktır. KPSS memur olma şartı olarak aramasa da belirli başlık dillerin bilinmesi, belli sertifikalara sahip olunması ve en önemlisi yapılacak olan mülakat sınavından geçilmesi gerekiyor.

Şartlar sağlandıktan sonra ise KPSS Sınavı sonrasında yapılacak olan Memur Alımları ile birlikte Sınavsız Memur alımı da olabileceği gelen bilgiler arasında.

KPSS Şartsız Memur Arayan Kurumlar Hangileri?

2016 yılı içinde Lise Mezunu KPSS Şartı olmadan memur olmak isteyenler için ilan vermiş olan kurumlar da mevcut. İşte o kurumlar;

Adalet Bakanlığı: Adalet Bakanlığı Lise Mezunu 3 Bin 721 personel alacak. Bunların bir kısmının KPSS şartsız olacağı söylenenler arasında.

Türk Telekom: Türk Telekom A.Ş. tarafından açık bulunan 81 pozisyona çok sayıda personel alımı yapılacak. Türk Telekom en az lise mezunu olmak üzere, üniversitelerin 2 yıllık meslek yüksek okulu (MYO) mezunu, açık öğretim fakültesi Üniversite (Mezun), Yüksek Lisans (Öğrenci), Yüksek Lisans (Mezun), Doktora (Öğrenci), Doktora (Mezun) adaylar arasından personel alımı yapmak amacıyla 81 farklı pozisyon için ilan yayınladı. Alımlar Türkiye genelinde başta Ankara ve İstanbul olmak üzere farklı iller için yapılacak.

Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE). MKE'de bünyesinde çalıştıracak 35 sürekli işçi arıyor.

 

RisaleHaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.