KPSS'siz Lise Mezunu Memur Alan Kurumlar Hangileri? Şartları Neler?

KPSS'siz Lise Mezunu Memur Alan Kurumlar Hangileri? Şartları Neler?

KPSS Şartı olmadan Lise Mezunu alan kurumlar merak ediliyor. 15 Temmuz Darbe Girişiminin ardından başlayan ihraçlar ile personel eksiği yaşayan kurumlar bu eksiği doldurmak için pek çok personel alımı yapacak. Peki hangi kurumlar lise mezunu arıyor?

15 Temmuz 2016 tarihinde Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarının gerçekleştirdiği hain darbe girişiminin ardından kamu kurumlarında FETÖ ile alakası olduğu tespit edilen pek çok memur görevinden uzaklaştırılmıştı. Bu durum da kamu kurumlarında personel açığı doyurmuştu. Henüz açıklananlar ve açıklanmayanlar ile Kamu kurum ve kuruluşlarına pek çok personel alınacağı biliniyor. Bu alımlardan bazıları da KPSS şartsız ve Lise mezunları arasından olacak.

KPSS Şartsız Lise Mezunu Alan Kurumlar Hangileri?

Adalet Bakanlığı'nın yayınladığı bildiride 3 Bin 700 Personel Alımı olacağı ve bu alımların bazılarının Lise Mezunları arasından KPSS şartsız olacağı bildirilmişti.

10 Bin Özel Harekat Polisi Alımı'nn da KPSS Şartsız ve en az Lise Mezunu olanlar arasında olacağını tekrar hatırlatalım.

16 Ekim 2016 tarihi itibari ile de Sahil Güvenlik Komutanlığı'na Lise Mezunu astsubay ve uzman erbaş alımı olacağı açıklandı.

Dışişleri Bakanlığı'na da alınacak 3 Bin Sözleşmeli personel'den bir kaçının Lise Mezunu olarak alınabileceği söylendi.

KPSS Şartsız Lise Mezunu Memur Alım Şartları Neler?

10 Bin Özel Harekat Başvuru Şartları;

-28 Yaşından gün almamış olmak
-Askerlik hizmetini tamamlamış olmak
-Lise ve Dengi okul mezunu olmak
-Erkek olmak
-Fiziki yeterlilik ve mülakatları geçmek

Başvurular henüz başlamad

Sahil Güvenlik Komutanlığı Personel Alım Şartları:

- Denizcilik Anadolu Meslek Liseleri, Denizcilik Meslek Liseleri, Denizcilik Anadolu Teknik Liseleri veya çok programlı liselerin denizcilik alanlarının gemi elektroniği ve haberleşme veya gemi yönetimi dallarından mezun olup, Sözleşmenin öngördüğü A-II/3 müfredat programlarına uygun eğitimi Genel Müdürlük tarafından uygunluğu onaylanan eğitim kurumlarında görmek veya,

– Sözleşmenin öngördüğü A-II/3 müfredat programını uygulayan ve Genel Müdürlük tarafından uygunluğu onaylanan Denizcilik Anadolu Meslek Liseleri, Denizcilik Meslek Liseleri, Denizcilik Anadolu Teknik Liseleri veya çok programlı liselerin denizcilik alanlarının gemi yönetimi dalından mezun olmak veya aynı müfredatı uygulayan ve Genel Müdürlük tarafından uygunluğu onaylanan yükseköğretim kurumlarının önlisans veya lisans programlarından mezun olmuş veya kesin kayıt tarihine kadar mezun olabilecek durumda olmak.

Şimdilik bilinen kurumlar ve bilinen başvuru şartları bunlar. Lise Mezunu KPSS şartsız memur veya personel alan yeni bir kurum olursa bu haber güncellenecektir.

Risalehaber.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.