KPSS’de kemer ve tel toka bile yasak

KPSS’de kemer ve tel toka bile yasak

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın (KPSS) öğretmenlik ve kamudaki A ve B grubu kadrolar için ilk ayağı başladı.

Yaklaşık 2 milyon adayın girdiği sınavda dün gerçekleştirilen iki oturumun yanı sıra bugün de iki oturum daha yapılacak.
 
Değişik illerden sınav sabahı birbirinden ilginç haberler geldi. Edirne’de sınava giren adayların güvenlik gerekçesiyle kol saatleri, pantolon kemerleri ve tel saç tokalarına  bina girişlerinde el konuldu. Adaylar, arama noktalarındaki sıkı kontrole tepki gösterdi. Sınava gireceklere kalem, silgi, kalemtıraş gibi gereçler ÖSYM tarafından veriliyor. Adaylar sınav salonuna ambalajı sökülmüş pet şişeyle su götürebiliyor.
 
Sınava giren adayların aileleri büyük bir heyecanla okul bahçelerinde bekledi. Sınavdan çıkanlardan bir bölümü, soruları kolay olarak niteledi. En zor soruların tarihten çıktığını dile getiren adaylar, genel olarak sınav süresinin yeterli olduğunu belirtti.
 
Erzurum’da sınavın yapıldığı yere 5 dakika geç giden görme engelli ve aynı zamanda Girişimci Engelliler Dernek Şube Başkanı Abdurrahim Kocaoğlu, içeriye alınmadı. Evinden erken çıktığını ancak okul binasını kampüs içinde aradığı için geç kaldığını dile getiren Kocaoğlu, “Bina yeni yapılmış ancak hiçbir bilgi ve yön levhası konulmadığı için çok aradım. 5 dakika gecikmeli olarak sınav yerine ulaştım ancak salon görevlileri, ‘Geç kaldın, seni sınava alamayız.’ deyip tutanak tuttu. Bir yıllık emeğim heba oldu, bana yazık değil mi? Hakkımı yasal yollardan arayıp ÖSYM’yi dava edeceğim.” dedi. 
 
Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.