KPSS Şartsız Memur Alımı Yapan Kurumlar Hangileri? 2016 KPSS Şartsız Memur Alımı

KPSS Şartsız Memur Alımı Yapan Kurumlar Hangileri? 2016 KPSS Şartsız Memur Alımı

OHAL kapsamında çıkan KHK ile Kamu kurumlarında çalışan pek çok memur görevinden alınmıştı. Bu da memur olma hayalleri kuran pek çok kişi için fırsat doğurmuştu. Şimdi pek çok kişi KPSS Şartı olmadan hangi kuruma girebileceğini merak ediyor.

OHAL kapsamında çıkan KHK ile, pek çok devlet memuru FETÖ ile bağlantısı olduğu gerekçesi ile çalıştığı kurumdan ihraç edilmiş ve memuriyetine son verilmişti. Anayasanın 657 sayılı Devlet Memuru Kanunu'nun 59. Maddesine göre, bir takım devlet memurluğu kadrolarında zaten KPSS Şartsız memur alımı yapma şartı var. Fakat ihraçlar ile birlikte bu sayı bir hayli yükselecek. Her kurum ihtiyacı olan KPSS Şartsız memur alım ihtiyacını kendi belirleyecek ve yayınlayacak.

Şimdilik kurumların alım şartları ile ilgili en belirgin şart en az Lise Mezunu olmak olarak görünüyor.

Hangi Kurumlarda KPSS Şartsız Memur Alımı Başladı?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, Emniyet Müdürlüğü, TÜBİRAK, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu, Cumhurbaşkanlığı Memurlukları, TBMM Memurlukları, Bakan Yardımcılıkları, Başbakan Başmüşavirleri, Savunma Sanayii Müsteşarlığına ait Müsteşar, Müsteşar Yardımcısı, I.Hukuk Müşaviri, Daire Başkanı ve Müşavir Avukat kadroları, TOKİ, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Başbakanlık ve Bakanlık Müşavirliği kadroları ile Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği kadroları, TUİK, AB Bakanlığı Memurlukları, Gelir İdaresi Başkanlığında Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği kadrosu, Bakanlar Kurulu Sekreterliği, Milli Savunma Bakanlığı, Özel Kalem Müdürlükleri, Vali Kadroları, Diyanet, MİT, Milli Savunma Bakanlığı ve Anayasa Mahkemesi gibi kurum ya da bakanlıklarda, başvuru da bulunan bireyler için KPSS şartı aranmamaktadır. Bu kurumlar için başvuru başlamıştır.

Fakat bu kurumlardan bazıları kendi özel şartları olarak KPSS Şartı aramaktadır. Bu kurumların resmi sitesine girerek şartlarını incelemeniz önerilir.

Bunlar dışında yine KPSS şartsız memur alım yapan kurum olursa eklemeler yapacağız. Haberlerimizi takipte kalın.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.