KPSS Şartı Olmadan Memur Alım Şartları Neler?

KPSS Şartı Olmadan Memur Alım Şartları Neler?

FETÖ Operasyonları sonrasında binlerce memurun görevden alınması, memur alımı için bekleyen binlerce vatandaşın da memur olma hayallerini canlandırmış durumda. Bu yüzden KPSS Şartsız memur alımı son günlerde ilgi çekiyor.

Gerek FETÖ Sonrası boşalan kadroların acilen doldurulması, gerekse Anayasa'nın 657 sayılı maddesindeki zorunluluktan dolayı çok yakın zamanda pek çok kurumun KPSS şartı olmadan memur alımı yapması bekleniyor.

Bu nedenle KPSS Şartsız memur alımı için pek çok kişi, kurumların başvuru kabul ettiği tarihleri de heyecanla bekliyor.

Hangi Kurumlar KPSS'siz Memur Alacak?

Başvuru şartlarından şimdilik en belirgin olanı, KPSS Şartsız alımlarda aranan özelliğin "en az lise mezunu" bireyler olacak olması. Fakat lise mezunu memur alımı yapan bazı kurumlar KPSS Şartı aramaktadır. Bu kurumlar açıklama yaptığında sizleri yine bilgilendireceğiz. KPSS Şartı aranmayacağı düşünülen bazı kurumlar ise: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, SGK, Emniyet Müdürlüğü, TÜBİTAK, Adalet Bakanlığı ,MKE, Cumhurbaşkanlığı, Bakan Yardımcılıkları, TOKİ gibi kurumlar... Bu kurumlardan bazıları için başvurular başladı.

Bu kurumların bir çoğu eskiden KPSS Şartı arasa da, FETÖ Operasyonları ile ortaya çıkan açıkla birlikte, şimdilik Lise mezunu ve kurumların kendine özel aradığı şartlar ile bu kurumlarda memur olunabilir.

Kurumların kendine özel şartları için yine bu kurumların sitesinden bilgi alınabilir.

Risalehaber.com

 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.