KPSS Ortaöğretim Tercihleri ne zaman? KPSS Ortaöğretim Sonuçları açıklandı mı? (2016)

KPSS Ortaöğretim Tercihleri ne zaman? KPSS Ortaöğretim Sonuçları açıklandı mı? (2016)

KPSS Ortaöğretim Sınavı, 20 Kasım Pazar günü saat 10.00'da 3.5 Milyon'a yakın memur adayının katılımı ile yapıldı. Adayların heyecanla beklediği sonuçların açıklanıp, tercih sürecine geçilmesi bekleniyor. Peki KPSS Ortaöğretim sonuçları ne zaman açıklanır

KPSS Ortaöğretim'in 2016 yılındaki sınavı, şu ana kadar görülmemiş bir katılım sayısı ile gerçekleşti. Rekor kırarak, 3.5 Milyon Memur adayı'nın katılımı ile gerçekleştirilen sınavdan sonra pek çok kişi KPSS Ortaöğretim sonuçları için heyecanlı. Memur adayları bir an önce sonuçların açıklanıp, tercih sürecine geçebilmeyi ümit ediyor.

15 Temmuz Darbe Girişimi'nin ardından, OHAL ile çıkan KHK'lar ile, FETÖ ile ilgisi bulunduğu tespit edilen pek çok kamu görevlisi görevinden uzaklaştırılmıştı. Bu da kamu kurumlarında büyük bir memur açığı doğurdu. KPSS Ortaöğretim'e bu yüzden 3.5 Milyon kişiye yakın katılım sağlandı. Sınava girenler şimdi; KPSS Ortaöğretim sonuçları ne zaman açıklanacak?, 2016 KPSS Ortaöğretim Sınav sonuçları ne zaman açıklanır? 2016 KPSS Ortaöğretim tercihleri ne zaman? gibi soruları sormaya başladı.

2016 KPSS ORTAÖĞRETİM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

20 Kasım'da gerçekleştirilen KPSS Ortaöğretim'in üzerinden 8 gün süre geçti. Henüz ne sonuçlara ait, ne de sonuçların açıklanacağı tarih ile ilgili bir açıklama gelmiş değil. Geçtiğimiz yıllardaki KPSS Ortaöğretim'lerin sonuçları 2 hafta sonra açıklanıyordu. Fakat bu sene oluşan yoğun katılım yüzünden sonuçların açıklanması 3-4 haftayı bulabilir. Yine de ÖSYM'den gelecek son açıklamayı beklemek gerekiyor.

2016 KPSS ORTAÖĞRETİM TERCİHLERİ NE ZAMAN?

2016 KPSS Ortaöğretim süreci ile ilgili bir diğer merak edilen konu ise KPSS Ortaöğretim Tercihlerinin ne zaman olacağı oldu. Konu ile ilgili ilk gelen bilgiler, sonuçların açıklanmasının beklenmeden, öncelikle B Grubu kadrolar için yapılacak tercihler, KPSS Sınavlarının tümünün tamamlanmasının ardından yayınlanacak. Yayınlanması için kılavuzların hazır olması bekleniyor.

Adaylar ilk kez yapılacak yerleştirme ücretlerinde herhangi bir ücret ödemeyecek. Fakat aynı sınav sonucu ile yapacakları tüm yerleştirme işlemleri için ücret ödemek zorundalar.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.