KPSS Ortaöğretim Sınavı ne zaman? Ayın kaçında?

KPSS Ortaöğretim Sınavı ne zaman? Ayın kaçında?

2016 yılının son KPSS'si olan KPSS Ortaöğretim 2016 yaklaşıyor. Lise ve Dengi okullardan mezun olmuş ve memuriyet isteyen binlerce kişi KPSS Ortaöğretim Sınavı'nın ne zaman olduğunu merak ediyor? KPSS 2016 Ortaöğretim tarihi ve fazlası burada...

15 Temmuz Darbe Girişimi'nin ertesinde başlayan memur ihraçları devam ediyor. FETÖ ile ilgisi bulunan memurların görevinden alınması ile bu sene düzenlenen KPSS'lere ilgi hat safhada. Kamu'da doğan memur açığının kapanması için 2017'de yoğun memur alımı olacağı biliniyor. Bu yüzden Lise ve Dengi okullardan mezun olmuş binleri aşan Memur adayları 2016 KPSS Ortaöğretim'e başvurmuş durumda.

2016 KPSS Ortaöğretim, ÖSYM'nin daha önce yaptığı duyuru ile ertelediği sınavlardan biri. Kasım Ayı içinde yapılacağı bilinen KPSS Ortaöğretim için geri sayım başladı. Sınavda ter dökecek memur adayları internette 2016 KPSS Ortaöğretim ne zaman? KPSS Ortaöğretim ne zaman yapılacak? 2016 KPSS Ortaöğretim'e kaç gün kaldı? gibi soruların yanıtlarını arıyor. Adaylar çalışmalarına hız vermiş durumda.

2016 KPSS Ortaöğretim ne zaman?

ÖSYM'den yapılan resmi açıklamadan öğrendiğimize göre, KPSS Ortaöğretim sınavı'nın 2016 yılındaki ayağı 20 Kasım 2016 günü gerçekleştirilecek. ÖSYM'nin belirlediği sınav merkezlerinde yapılacak olan sınavın saati ise saat 10.00 olarak belirlendi.

Yani 2016 KPSS Ortaöğretim 20 Kasım 2016 saat 10.00'da

Ekim Ayı'nın son gününde olduğumuz göz önüne alınınca, sınava 20 gün kadar bir süre kalmış oluyor. Bu süre zarfında memur adayları sınav için son hazırlıklarını yapmak zorunda. Sınavda uyulması gereken kurallar ve yanınızda bulunmaması gereken eşyalar konusuna riayet etmeyenlerin sınavının iptal edileceğini hatırlatalım.

2016 KPSS Ortaöğretim sınavı'nda 120 soru sorulacak. 120 Soruluk sınavın 60 sorusu Genel Kültür, diğer 60 sorusu ise Genel Yetenek alanında olacak.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.