KPSS Ortaöğretim (Lise) sınavına ne kadar kaldı? KPSS Ortaöğretim ne zaman?

KPSS Ortaöğretim (Lise) sınavına ne kadar kaldı? KPSS Ortaöğretim ne zaman?

2016 yılında yapılacak son KPSS olan KPSS Ortaöğretim, binlerce Lise mezununun katılımı ile gerçekleştirilecek. Memur olma hayalleri ile sınava katılacak olan ortaöğretim mezunları heyecanla KPSS Ortaöğretim'in ne zaman yapılacağını merak ediyor.

Lise ve Dengi okullardan mezun olan ve memur olmak isteyen binlerce aday için zaman yaklaşıyor. KPSS Ortaöğretim Sınav tarihi yaklaşırken, Sınav ile ilgili son bilgiler de haberimizin içeriğinde.

15 Temmuz Darbe Girişimi'nin ardından, Kamu Kurumlarında FETÖ ile ilgisi bulunduğu gerekçesi ile on binlerce memurun görevine son verilmesinin ardından bu sene yapılacak olan KPSS'ler ayrı bir önem kazanmıştı. Bu durum içerisinde KPSS Lisans ve KPSS Önlisans gerçekleştirildi ve katılım bir hayli yoğundu. Şimdi KPSS Ortaöğretim için heyecan dorukta. Bu yüzden binlerce kişi KPSS Ortaöğretim sınavı ne zaman? 2016 KPSS Ortaöğretim sınav tarihi ne zaman? 2016 KPSS Ortaöğretim ne zaman? 2016 KPSS Lise ne zaman yapılacak? gibi soruların yanıtlarını arıyor.

2016 KPSS Ortaöğretim ne zaman?

ÖSYM, 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin ertesinde pek çok sınavın tarihini değiştirmişti. Bu değişimden nasibini alan bir diğer sınav da KPSS Ortaöğretim oldu. Bu yüzden KPSS Ortaöğretim 20 Kasım 2016 Pazar günü gerçekleştirilecek. Yani sınava 1 hafta süre kaldı.

20 Kasım 2016 Pazar günü yapılacak olan sınavın saati ise sabah 10.00 olarak belirlendi.

2017'de ne kadar memur alınacak?

Darbe Girişimi'nin ardından başlayan ihraçlar ile Kamu'da büyük bir memur açığı doğdu. Özellikle 2017 yılında bu açığı kapatmak için yoğun bir memur alımı yapılacağı konuşuluyor. Farklı bakanlıklardan ve bakanlardan çok farklı eksende açıklamalar gelse de, ihraç edilen 70 bin memurun yerinin doldurulacağı garanti gibi. Bu yüzden 2017'de yoğun bir memur alımı olacak gibi.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.