KPSS Ortaöğretim Başvurusu nasıl yapılır? 2018 KPSS Lise Başvuru tarihleri

KPSS Ortaöğretim Başvurusu nasıl yapılır? 2018 KPSS Lise Başvuru tarihleri

Memur olmak isteyen lise mezunlarının katılacağı 2018 KPSS Ortaöğretim için başvurular bugün başlıyor. Peki 2018 KPSS Lise son başvuru tarihi ne zaman? KPSS Ortaöğretim başvurusu nasıl yapılır?

Lise mezunu memur adaylarının katılacağı 2018 KPSS Ortaöğretim 7 Ekim 2018 tarihinde yapılacak. Sınava dair başvurular 3 Temmuz 2018 Salı günü itibari ile başlıyor.

Başvuru kılavuzunun da yayınlanması ile birlikte lise mezunu memur adayları başvuru telaşı sarmış durumda. Başvuru sürecinin ardından sınava 4 ay kadar bir süre kalacak. Adaylar kalan 4 ay içinde memur olabilmek için hummalı bir çalışma içine girecek. KPSS Ortaöğretim son başvuru tarihi içinde başvuru yapıp, sınav ücretini ödemeyenler sınava giremeyecek. Peki 2018 KPSS Ortaöğretim Başvurusu nasıl yapılır?

2018 KPSS Ortaöğretim başvuruları ne zaman sona erecek?

Lise mezunu memur adayları 2018 KPSS Lise için 3 Temmuz 2018 Salı günü başvuru yapmaya başlayacak. 16 gün boyunca devam edecek olan başvurular 19 Temmuz 2018 Perşembe günü sona erecektir.

7 Ekim 2018 günü düzenlenecek olan KPSS Ortaöğretim sonuçları 8 Kasım 2018'de açıklanacaktır.

2018 KPSS Ortaöğretim Başvurusu nasıl yapılır?

Lise mezunlarına özel Kamu Personeli Seçme Sınavı'na başvurmak için öncelikle ÖSYM'den aday işlemleri şifresi almış olmanız gereklidir. Henüz ÖSYM ais sistemine kayıt olmadıysanız, MEB'in sınav merkezlerinden birine giderek AİS şifresi alabilir.

AİS şifresi aldıysanız veya hali hazırda varsa, KPSS Ortaöğretim Başvurusu için https://ais.osym.gov.tr adresine giderek başvuru formunu eksiksiz bir şekilde doldurmalıdır.

Sınav ücretleri ise ÖSYM'nin anlaşmalı bankalarının bankamatikleri veya ÖSYM sisteminde Online Ödemeler kısmından ödenebilecek.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.